Bottast zavarja, hogy a Ferraritól is kikapott

Forma-1, Valtteri Bottas, Lewis Hamilton, Mercedes-AMG Petronas, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari, Ausztrál Nagydíj
Mercedes' British driver Lewis Hamilton (C), teammate Mercedes' Finnish driver Valtteri Bottas (L) and Ferrari's German driver Sebastian Vettel (R) chat after the qualifying session at the Formula One Australian Grand Prix in Melbourne on March 25, 2017. / AFP PHOTO / WILLIAM WEST / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
A finn pilóta magasra tette a mércét saját magának, és nem is tudta átugrani azt. Lewis Hamilton elégedett volt vele, de Valtteri Bottas szerint nem jó, hogy a Ferrari is beférkőzött közéjük.

Lewis Hamiltonnak köszönhetően a Mercedes a pole pozícióból várhatja a vasárnapi Ausztrál Nagydíjat. A háromszoros világbajnok a papírforma szerint legyőzte csapattársát, Valtteri Bottast, a finn pilóta számára viszont kellemetlen eredmény, hogy a Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel egy hajszállal gyorsabb volt nála, és elorozta tőle a 2. rajtkockát.

Bottas a pénteki fél másodperces hátrányát 0,3 másodpercre csökkentette, és az időmérő utáni sajtótájékoztatón Lewis Hamilton is elismerte a munkáját, ő maga nem lehetett elégedett a teljesítményével, miután láthatóan idegesen, sok apró hibával vezette a Mercedest. Elismerte, hogy a tökéletes kört nem tudta összerakni az időmérőn.

Vettel 2. rajthelye nem része a tervnek - galéria! Forrás: AFP/William West

„Csapatként nem akarjuk, hogy egy másik istálló autója beférkőzzön közénk – szögezte le Bottas. – Én mindig optimista vagyok. Rövid ideig elkeseredhetek, de tudom, hogy jó dolgokra leszünk képesek holnap, és csak az számít. Elég magasra tettem a mércét (magamnak), és ma nem is értem el, de

Hamilton lenyűgözőnek nevezte, hogy 2007-es bemutatkozása óta már a 11. alkalommal versenyezhet Melbourne-ben, és azt mondta, „hihetetlenül büszke” a csapatára, és fantasztikusnak tartja, hogy képviselheti azt. Kiemelte a csapat munkáját James Allison, a Mercedes új technikai igazgatója is, aki rámutatott, „komoly verseny” lesz vasárnap a Ferrari ellen.

A Ferrari fenyegetésére figyelmeztetett Toto Wolff is.

„Az új szabályok miatt nem volt garantált (a siker), és a tesztek alapján tudtuk, hogy a Ferrari nagyon gyors. Izgalmas, hogy ilyen szoros csata folyt a pole-ért, egészen a Q3 utolsó köreiig, és nyilvánvaló, hogy a Ferrarival nagy harcban leszünk” – nyilatkozta a Mercedes csapatfőnöke.

„Lewis az egész hétvégén szárnyalt, ezért nagyszerű látni, hogy megszerezte a pole-t. Valtteri lehet, hogy kissé csalódott, mert néhány századdal lemaradt a 2. helyről, de az első hétvégéjén nem lehet minden tökéletes. Minden etapja során fejlődött, és kétségtelen, hogy ennél több van benne.”

Hamilton az edzések előtt nézelődni ment

A csapat egyike azoknak, akik igazán rákaptak arra, hogy az idén már rövid videókat lehet készíteni az F1-es hétvégéken. Ezúttal Lewis Hamiltont kísérték el, aki az edzések előtt melbourne-i street art alkotásokat nézett meg, majd a pályára utazva kávét és csokit vitt az egyik forgalomirányító hölgynek, akinek az idei a 22. Ausztrál Nagydíja, amit munkával tölt, és Hamilton szerint mindig mosolyog.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!