Vágólapra másolva!
Ez volt a legfinomabb összegzés Jolyon Palmertől, miután utolsó lett az Ausztrál Nagydíj időmérő edzésén. Kínjában nevetett azon, hogy sokkal jobb volt az autója, mielőtt összetörte.

„Elég kemény hétvégém van, sok dolog nem jött össze” – kezdte vallomását Jolyon Palmer a Renault Twitter-csatornájára feltöltött videóban, miután utolsó lett az Ausztrál Nagydíj időmérő edzésén. A brit pilóta még a szintén bukdácsoló Lance Strolltól is kikapott, csapattársától, Nico Hülkenbergtől pedig csaknem egy fél mezőny elválasztotta, hiszen ő 12. lett.

„Tegnap műszaki problémám volt az első szabadedzésen, utána ütköztem a második szabadedzésen, az az én hibám volt. Az autó addig egész jó volt, csak nem mentem sok kört. A srácok remek munkával mára összerakták az autót, de egyszerűen nagyon sok teljesítmény hiányzik. Az autó sokkal jobb volt tegnap, úgyhogy átnézzük az adatokat.”

Palmer az interjúban elmondta a kötelező frázisokat is, udvariasan elnézést kért a szerelőktől a törés miatt, majd „komplett katasztrófának” nevezte az időmérőt. Bár felsőbb utasításra próbálta szépíteni a videóban a történteket, korábban a Sky Sportsnak kitálalt arról, hogy mit is gondol valójában.

„Hogy őszinte legyek, az autó egyszerűen szörnyű - méltatlankodott. - Tegnap összesen négy kört tettem meg, de legalább az autónak érződött. Balesetem volt, az én hibám, de az autóval elégedett lehettem, és a köridők is rendben voltak. Mára a srácok összerakták valahogy a kocsit, de kész katasztrófa lett. Egy másodperccel lassabb annál, mint amit az első szabadedzés második körében tudtam hozni vele.”

Amikor a Sky Sports riportere megjegyezte, hogy így elég hosszú versenye lesz, Palmer csak annyit mondott: „Hát, ja.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!