Lauda: Rosberg nem fog visszatérni az F1-be

Forma-1, Nico Rosberg, Valtteri Bottas, Mercedes-AMG Petronas, Barcelona teszt
ROSBERG Nico (ger) Formula 1 World Champion visiting the Mercedes AMG Petronas team during Formula 1 winter tests 2017 at Barcelona, Spain from February 27 to March 02 - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
A háromszoros világbajnokot meglepte, hogy máris újra látta a paddockban a tavalyi világbajnokot. Úgy véli, naivitás azt gondolni, hogy a Mercedes az idén is simán nyerni fog.

Alig kezdett tesztelni az idei F1-es mezőny, az önkéntes nyugdíjazást választó világbajnoki címvédő, Nico Rosberg máris feltűnt a paddockban egy rövid látogatásra. Rosberg személyesen is megnézte az új Mercedest a garázsban, váltott néhány szót utódjával, Valtteri Bottasszal és a sajtóval, majd néhány videóban méltatta a Liberty Media szabadabb hozzáállását az online kommunikációhoz.

Felbukkanását többen is furcsállották: Korábbi ellenfele, Mark Webber némi iróniával azt kérdezte tőle az Instagramon egy azóta törölt poszt alatt, hogy a Liberty pénzeli-e őt a szép szavakért, és volt főnöke, Niki Lauda is elismerte, hogy nem számított Rosbergre a barcelonai teszten.

Rosberg szelfizett, aztán távozott Barcelonából Forrás: DPPI/Florent Gooden

„Meglepetésként ért, hogy őszinte legyek – nyilatkozta az ORF-nek. – Ha én leállnék, akkor egy ideig távol tartanám magam mindentől, hogy rendesen élvezzem az időt a gyermekemmel és a feleségemmel.”

A közvélemény rögtön felvetette, hogy a világbajnoki címvédőnek nehezére eshet az otthoni üldögélés,

de Rosberghez hasonlóan Lauda sem tartja valószínűnek a német pilóta visszatérését. „Nem hiszem, hogy vissza fog jönni. Úgy gondolom, elég kényelmesen él most az otthonában.”

Az viszont már látszott, hogy Lauda és Rosberg helyzetfelmérése között előfordulhatnak eltérések. A korábbi háromszoros világbajnok tavaly némi port kavart azzal, hogy azt mondta, az ő idejében a pilóták soha sem vonultak volna önként vissza egy világbajnoki cím megnyerése után, de Rosberg nem vette fel a kesztyűt.

Bottas (balra) vette át Rosberg helyét, nem lesz könnyű dolga Lewis Hamilton és a többi csapat ellen Forrás: Daimler AG/Daimler AG/Steve Etherington

„A védelmemben azt el kell mondanom, hogy az én időmben évente legalább egy pilóta meghalt, úgyhogy más hozzáállással közelítettünk a sporthoz – mondta. – Akkoriban igen nagy dolog volt világbajnokká válni, úgyhogy mi mindig meg akartuk védeni azt – tette hozzá, és Rosberghez intézett bírálatát azzal magyarázta, hogy az F1-es csapat 1200 dolgozóját is bizonytalan helyzetbe sodorta még akkor is, ha pilótaként megérti a döntést.

Lauda az RTL kérdésére azt is leszögezte, hogy hiba a Mercedest az idei szezon egyértelmű esélyesévé kijelölni.

„Mindenki azt mondja, hogy ha megnézzük a múltat, akkor a Mercedes ismét nyerni fog, de ezek naiv emberek. Szerintem nagyon kemény év elé nézünk. Most senki sem tudja megmondani, hogy Melbourne-ben ki lesz az élen. Az biztos, hogy a mezőny mindenképpen szorosabbá vált.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!