Vágólapra másolva!
Eric Boullier reméli, hogy a kétszeres világbajnok velük marad a 2017-es szezon után is, de elismerte, hogy Fernando Alonso nem boldog az újabb döcögős évkezdet láttán. Felipe Massa nem zárta ki, hogy jövőre is folytatja.

Nem indult jól a tesztelés a McLarennek, és a Hondánál már attól tartanak, hogy a motorhibák és az általuk okozott időveszteség a szezon kezdetére is rányomja a bélyeget, ráadásul a szakértőket az új MCL32 mozgása sem nyűgözte le: egyelőre úgy tűnik, az autójuk szintén nincs a többi élcsapat szintjén. A Hondával folytatott együttműködés harmadik évében már mindenki látványos fejlődést vár a csapattól, amely az idén kénytelen tárgyalóasztalhoz ülni kétszeres világbajnok pilótájával, Fernando Alonsóval.

„Mindenki azt mondta, hogy hat hónap után tragédia lesz vele dolgozni, az egész káoszba fullad, de már a harmadik évét tölti itt – mondta Alonsóról csapatfőnöke, Eric Boullier a Movistarnak. – Nyilván nem boldog, mert győzelmekért akar küzdeni. A mi dolgunk, hogy a McLarent felhozzuk arra a szintre, amit ő megérdemel.”

Vajon kiszáll a szezon végén? Forrás: LAT Images/Steven Tee

Boullier szerint mindig őszintén elmondják Alonsónak, hogy hol tartanak, így nem táplálnak belé fals reményeket, de a francia szakember így sem biztos abban, hogy Alonso jövőre is náluk folytatja a pályafutását.

„Ezt csak remélem, nem tudom biztosan. Azt viszont igen, hogy Fernando még mindig a csúcson van. Hihetetlenül felkészült a szezonra. Példát mutat a többi versenyzőnek, és inspirálja őket.”

Massa visszatért a Williamshez Forrás: Glenn Dunbar/LAT Photographic/Glenn Dunbar

Az idén várhatóan alaposan felpezsdül a pilótapiac, mert Alonso, Valtteri Bottas, Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen és Felipe Massa szerződése is lejár, így a versenyzők és a csapatok is érdekes tárgyalási helyzetbe kerülhetnek, hiszen egyik fél sem tudhatja majd teljesen, hogy mennyire kiszolgáltatott a másiknak.

Tavaly úgy tűnt, hogy Massa F1-es pályafutása véget ér, már el is játszott a gondolattal, hogy a Formula E-be szerződik, de a Jaguar csapattal csak tesztig jutott, szerződést nem kötött velük, és már azt sem zárja ki, hogy tovább növeli az F1-es évei számát. „Ha maradhatok, fittnek érzem magam, versenyképesnek bizonyulok és jó lehetőségeket kapok, akkor talán folytatom” – nyilatkozta, hozzátéve, hogy nem voltak helytállóak azok az értesülések, amelyek szerint 2017-re már érvényes szerződése volt az FE-vel.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!