Vágólapra másolva!
Az F1 tavalyi világbajnoka szerdán kíváncsiságból kinézett a barcelonai tesztre, és az új autók mély benyomást tettek rá. Szerinte fizikai fáradtsággal is el lehet majd bukni győzelmeket.

A Forma-1 tavalyi, váratlanul visszavonuló világbajnoka, Nico Rosberg szerdán kilátogatott a barcelonai tesztre, hogy közelebbről is szemügyre vehesse az új, a technikai szabálymódosításoknak köszönhetően az eddiginél sokkal gyorsabb autókat. Épp jókor érkezett: utódja, Valtteri Bottas az ultralágy gumikat bevetve 1:19.705-ös időt ért el, máris 3 másodpercet verve az egy évvel ezelőtti tesztidőszak legjobb eredményére. Versenyhétvégén még soha nem futottak ilyen gyors kört Barcelonában.

– mondta Rosberg, aki a Mercedes nagykövete maradt, de civil ruhában jelent meg a pályán, és lelkesen videózott a telefonjával. – Igazi szörnyetegnek néznek ki, borzasztóan agresszívek. Mindenki nagyon izgatott miattuk, amit jó látni."

Rosberg szemlátomást remekül érezte magát a Mercedesnél Forrás: Daimler AG/Daimler AG/Steve Etherington

„A versenyzők is imádják őket. Szerintem az idén igazi gladiátorrá kell válniuk, mert ezekkel az autókkal el fognak jutni a saját fizikai határaikig. Talán még olyat is láthatunk majd, hogy valaki elveszít egy győzelmet, miután fizikailag teljesen kikészül. Pont ilyesmire van szükség."

Rosberg szerint csapata, a Mercedes ismét remek autót épített, ami várható volt, de az eddigiek alapján nem lehet kijelenteni, hogy az idén is olyan legyőzhetetlenek lesznek, mint az elmúlt három évben voltak.

A német versenyző egyelőre nem bánta meg, hogy visszavonult, és így kimarad a küzdelemből.

„Nagyon elégedett vagyok a döntésemmel. A sportot viszont továbbra is imádom, ezért nagyszerű érzés itt lenni, és figyelemmel követni az akciót – mondta. – Most pozitív értelemben óriási a felhajtás, és nagyon örülnék neki, ha a sport ilyen irányba tudna fejlődni. Az menő lenne. Jó itt lenni, csak teljesen más, mint ahogy megszoktam. Felszabadult vagyok, és ezt élvezem."

Rosberg hozzátette, hogy még nem döntötte el, mihez kezd, de sok „izgalmas lehetősége" van.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!