Vágólapra másolva!
A csapat ízelítőül kiadott pár fotót a W08-ról, amelyekről azonban nem sok derül ki azt leszámítva, hogy az orrán az eddig bemutatott autóktól eltérően nem lesz bütyök.

A Mercedes W08-at majd csak csütörtökön leplezik le, de a csapat étvágygerjesztőül már szerdán kiadott róla pár sejtelmes képet. Ezekről alig derül ki valami, leszámítva a festést (amely egyébként az előző évekre jellemzőt követi), illetve az orrkúpot.

A W08 orrkúpja. Nincs rajta bütyök Forrás: Mercedes

Az eddig részben vagy egészben bemutatott 2017-es autókkal – a Williamsszel, a Sauberrel és a Renault-val – ellentétben a Mercedes orrát nem csúfítja el bütyök, ami a kasztni és a szárnyak méreteire vonatkozó új szabályok dacára összhangban van az előd, a W07 esetében alkalmazott megoldással. A W08 eleje is félköríves formájú, a tartópillérek profilja azonban még úgy sem rajzolódik ki, hogy a fotókat kissé feljavítottuk, kiemelve az árnyékos részeket.

A kedden bemutatott Renault R.S.17 orrán van bütyök Forrás: Farkas Péter - Origo

A Mercedes összesen hat képet töltött fel a honlapjára, ebből azt a hármat közöljük, amelyeken legalább egy-két részlet kivehető.

A Mercedes W08 eleje oldalról, balra a futómű egyik trapézkarjával Forrás: Mercedes

Legközelebb, szerdán délután 3 órakor az új Force Indiáról hull le a lepel.

A Mercedes W08 részlete Forrás: Mercedes

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!