Nico, részeg vagy, gondold meg a visszavonulást!

Forma-1, Nico Rosberg, Mercedes
Motorsports: FIA Formula One World Championship 2016, Grand Prix of Abu Dhabi, #6 Nico Rosberg (GER, Mercedes AMG Petronas Formula One Team),
Vágólapra másolva!
Toto Wolff elárulta, Nico Rosberg csak nagy nehezen vallotta be neki, hogy azonnal visszavonul a Forma-1-től, de ő már látta rajta, hogy valami nem stimmel. Hiányozni fog a Mercedesnek.

Bár Valtteri Bottas személyében a Mercedes megtalálta már a hirtelen visszavonuló Nico Rosberg utódját, a tavalyi világbajnok távozása még mindig szóbeszéd a Forma-1-ben érdekeltek körében. A Mercedes újkori történetének egyik legfontosabb bejelentéséről a BBC 5 Live rádióműsorban kérdezték Toto Wolffot, a Mercedes-Benz Motorsport igazgatóját.

„Ez egy érdekes történet volt – kezdte Wolff a tavalyi szezonzáró után történtek elbeszélését. – Abu-Dzabiból rögtön Malajziába repültünk, és eltöltöttünk egy napot a Petronasszal. A repülőn már éreztem, hogy valami jár a fejében, és volt egy érzelmes beszélgetésünk a gépen, amire az elmúlt néhány évben nem volt példa. Amikor leszálltunk Frankfurtban, reggel 6 óra volt és sötét.”

Rosberg győzött, és szinte azonnal visszavonult Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

„Én átrepültem Stuttgartba, neki pedig a szülővárosában volt jelenése. Csörgött a telefonom, Nico keresett, és hallhatóan zaklatott volt. Azt mondta, nem szemtől szemben nem tudott erről beszélni, és a BBC-n nem használhatom azokat a szavakat, amiket mondott. Olyan Sebastian Vettel-es volt” – utalt a négyszeres világbajnok szókimondó stílusára.

A Mercedes szempontjából egyáltalán nem jött jól a hirtelen változás, mert Rosberg és Lewis Hamilton érvényes szerződése miatt nyugodt télre számítottak, ehelyett Wolff kénytelen volt új versenyző után nézni, amikor a pilótapiac fontos átigazolásai már lezárultak, és a nagy sztárok, például Vettel vagy Fernando Alonso nem álltak rendelkezésre. Wolff azt is tudta, hogy képtelenség lett volna Rosberget meggyőzni a folytatásról.

Nincs harag Forrás: APA-PictureDesk/Starpix / picturedesk.com/Starpix

„Ha valakinek olyan a személyisége, mint Nicóé, az ember megérzi, amikor egy döntés már megszületett. Mondtam neki, hogy ki sem józanodott még az Abu-Dzabiban történtek után, de rögtön jelezte, hogy a döntést már meghozta – emlékezett vissza. –

Wolff tagadta, hogy emberileg nem csak Rosbergnek volt nehéz közölnie, hogy elhagyja a Mercedest, ő maga is sajnálja, hogy a német pilóta távozik a csapattól, mert az istálló legnagyobb sikereit – Hamiltonnal kiegészülve – együtt érték el.

„Nemrég láttam egy két évvel ezelőtti képet (Rosberg) az egyik közösségi oldalán, és nem volt jó érzés, mert mióta én a csapatnál vagyok, ő mind a négy évet ott töltötte, és nagy szerepet játszott a sikereinkben. Tökéletes párost alkotott Lewisszal, bár ők ketten nagyon különböznek egymástól. A kiválásával az egyik pillér tűnik el, és a lehető legjobb módon kell betöltenünk a helyét. Mindenképpen hiányozni fog.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!