Vágólapra másolva!
A Mercedes új versenyzője azonnal bejelentkezett Nico Rosberg helyére. Főnökét, Toto Wolffot barátjának tartja, de Niki Laudát is gyakran felhívja. Szeretné Lewis Hamiltont is megismerni.

Új csapattaggal bővült a Mercedes legénysége, mivel Nico Rosberg helyén Valtteri Bottas versenyezhet a 2017-es szezon során. Bottas illik a képbe a világbajnok istállónál, hiszen korábbi menedzsere, Toto Wolff lett a főnöke, és visszafogott stílusa várhatóan jól működik majd Lewis Hamilton hozzáállásával is. Ezt Bottas is így gondolja, és rögtön jelentkezett is az állásra.

„Még aznap telefonáltam, amikor Nico visszalépett – idézte az Auto Motor und Sport. – Versenyzőként az ember mindig a legjobb autóban akar ülni. Világossá tettem a Mercedesnél, hogy versenyeket akarok nyerni, és világbajnokká szeretnék válni – mondta, és a Stuttgarter Nachrichten szerint hozzátette, hogy korábbi menedzsere, és új főnöke, Toto Wolff még mindig jóbarátja.

Nem aggódik a rá váró feladat miatt Forrás: Daimler AG/Mercedes-Benz Grand Prix Ltd.

Sokan, köztük Rosberg is úgy véli, hogy Bottas csak szükségmegoldás, amíg a Mercedesnek várnia kell Sebastian Vettelre vagy Fernando Alonsóra, és Hamilton édesapja figyelmeztette is a finn pilótát, hogy a háromszoros világbajnok „összezúzhatja” az egyelőre futamgyőzelem nélkül álló versenyző pályafutását. Bottas azonban nem tart ettől.

– ismerte el, de egy stuttgarti sajtótájékoztatón elutasította a felvetést, hogy Hamilton ártani fog a pályafutásának.

„Remek lehetőséget kaptam, hogy bizonyítsak. Tudok gyorsan autót vezetni, és ez nem múlik el csak úgy. Bíznom kell magamban – szögezte le, és hozzátette, Hamilton üdvözölte őt a csapatnál. – Nagyon várom, hogy egy jót csatázzunk a pályán, és jobban megismerjem őt emberként és a csapattársamként is.”

Jóban van új főnökével Forrás: Daimler AG/Mercedes-Benz Grand Prix Ltd.

A finn pilóta úgy véli, tavaly nehezebb lett volna csatlakozni egy új istállóhoz, mert az idén mindenkinek meg kell ismerkedni az újdonságokkal. Azt ő sem tagadta, hogy a csapattagok és a rendszerek ismerete így is előnybe hozza Hamiltont, de azt ígérte, hogy a tanulási görbéje meredek lesz. Niki Lauda, a Mercedes-csapat ügyvezetői jogkör nélküli elnöke is megerősítette ezt.

„Valtteri Bottas nagyon igyekszik, hogy felkészüljön a 2017-es szezonra – idézte Laudát a svájci Blick. –

Bottas kijelentette, tisztában van azzal, hogy nem azért igazolták le, mert „jó fej”, és pontosan tudja, hogy az egyéves szerződése miatt mindenképpen eredményeket kell szállítania.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!