Társoldalunk:

Ha Hamilton az F1 Messije, akkor Alonso lehet C Ronaldo

2017.02.16. 10:39

Carlos Sainz úgy véli, hogy ők ketten emelkednek ki az F1-es mezőnyből, de elárulta, melyiküket tartja nagyobb küzdőnek. Fernando Alonso trénere szerint a kétszeres világbajnok még nem vonul vissza.

Lewis Hamiltont a Barcelona labdarúgójához, Fernando Alonsót pedig a Real Madrid játékosához, Cristiano Ronaldóhoz hasonlította Carlos Sainz, a Toro Rosso versenyzője. A fiatal spanyol a Marcának azt mondta, Hamilton szerinte azért hasonlít Messire, mert egyszerre akar győzni, és a legjobb játékossá válni, Alonsót viszont elsősorban a győzelem érdekli.

A két labdarúgóban az viszont közös, hogy mindketten generációjuk legtehetségesebb játékosai között vannak. Sainz úgy vélte, az F1-ben Alonso ellen a legnehezebb versenyezni. „Fernando nagy küzdő, és igen tapasztalt. Egy öreg róka, aki már mindent tud” – tette hozzá.

Hamilton és Alonso generációjuk legjobbjai között vanForrás: DPPI media/Florent Gooden

Alonso 2001-ben mutatkozott be az F1 mezőnyében, 2005-ben és 2006-ban világbajnok lett, azóta viszont lemaradt a további címekről, bár 32 futamgyőzelmével Hamilton és Sebastian Vettel után továbbra is a harmadik legsikeresebb pilóta a mezőnyben. A végső győzelem hiánya és az F1-es autók technikai színvonala miatt azonban kilátásba helyezte a távozását. Edzője viszont kételkedik ebben.

Nem látom azt a Fernandót, aki úgy gondolja, hogy ez lesz az utolsó szezonja a Forma-1-ben – nyilatkozta Fabrizio Borra a Cadena Cope rádiónak. – Keményen dolgozik, ahogy régebben is tette. Nagyon nyugodt és motivált.” 

Amikor Alonso a visszavonulását emlegette

Alonso 2005-ben, egy V10-es Renault-val lett először világbajnokForrás: AFP/Cesar Rangel

Megoszlanak a vélemények azzal kapcsolatban, hogy az alaposan átírt technikai szabályok segítségével a McLaren Honda az idén végre rátalál-e a győzelem útjára, és Alonso ismét sikeressé válhat-e, de Borra szerint ők mindig lelkesen készülnek a szezon első tesztjére.

Ugyanúgy összpontosít, mint amikor a világbajnoki címért küzd. Naponta hat órát edz. A fiatal pilóták felkészülése sokat változik, de a veteránoké nem annyira. Fernando edzésterve hasonlít arra, amit mindig is követett a bemutatkozása óta. Azok az autók, amelyekkel versenyezni kezdett (az F1-ben) még megterhelőbbek voltak, mint amiket 2017-ben látni fogunk, még akkor is, ha a kanyarsebességek nagyobb elvárásokat támasztanak a versenyzők felé, mint az elmúlt években.”

Emoji appot adott ki

Alonso az elmúlt évek során elsősorban nem az eredményeivel, hanem azzal tűnt ki, ahogy a sikertelenséget kezelte. Bár többször is kiabálva szidta a Honda erőforrását, inkább humoros oldalát mutatta a közönségnek. Jenson Buttonnal viccelődve felszöktek a brazíliai dobogóra, és mémmé vált az is, ahogy a pálya szélén, egy horgászszéken napozni kezdett, miután autója megadta magát.

A kétszeres világbajnok most egy appot adott ki iOS-re és Androidra, amelyet ingyenesen le lehet tölteni, és 0,99 euróért az appon belül alonsós emojikat lehet letölteni, köztük egyet, ami az elhíresült napozást örökíti meg. Az app összesen 77 emojit kínál a felhasználóknak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!