Vágólapra másolva!
Toto Wolff szerint a finn pilóta jól betölti a Nico Rosberg által hagyott űrt, és beilleszkedett a csapatnál, ami teljes erőbedobással az idei autók megépítésén dolgozik.

Fogynak a napok a szezonkezdetig, bő két hét múlva már zajlanak majd az idei autóbemutatók, ami a Mercedesnél különösen érdekesnek ígérkezik, mert nem csak a W08 lesz alapjaiban más, Valtteri Bottas személyében új pilótát is igazoltak a télen. Bottast már most sokan féltik Lewis Hamiltontól, de Toto Wolff, a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója szerint eddig jól kijönnek egymással.

„Valtteri és Lewis kiegyensúlyozottan dolgozik együtt – mondta Wolff egy videóüzenetben. – Ők ketten nagyon különböző személyiségek, nekünk pedig az volt a fontos, hogy betöltsük Nico (Rosberg) helyét. Nicónak volt egy adott szerepe a csapatban, és ebbe Valtteri is igen jól illik. Úgy gondoljuk, hogy a két pilóta eddig összhangban van egymással, Valtteri jól beilleszkedett.”

Valtteri Bottas a Mercedes színeiben versenyez az idén Forrás: Daimler AG/Mercedes-Benz Grand Prix Ltd.

Bottasnak nem lesz könnyű dolga, mivel egyelőre csak az idei évre kapott szerződést a Mercedestől, és az új autó mellett a csapatot is meg kell ismernie, sőt Hamilton személyében a mezőny talán legerősebb csapattársát kapja.

Bottas sikerét mégis nagyban az befolyásolhatja majd, hogy az idei Ezüstnyíl is olyan jó lesz-e, mint 2014 óta a korábbiak. Wolff szerint mindent megtesznek ezért.

„Nagyobb dráma egyelőre nem alakult ki, és ez fontos, de amikor az ember a teljesítményt hajszolja, akkor nagyon keményen kell dolgozni” – foglalta össze.

Bottas ritkán ütközik, de tavaly Bahreinben pont Hamiltont találta el Forrás: DPPI media

„Ezek nehéz napok, a gyár bizonyos szegleteiben a srácok mindent beleadnak, hogy az autó és a motor is elérje az előre meghatározott teljesítményszintet, de megbízható maradjon, és megfelelően össze is álljon.”

Wolff ismét megerősítette, hogy az autók gyorsabbnak, látványosabbnak, és megterhelőbbnek ígérkeznek,

és elismerte, benne van a pakliban, hogy felkavarodik az állóvíz az F1-ben. Szerinte az év mostani szakaszában normális, hogy a csapatnál nem tudják pontosan, elég jó munkát végeztek-e, és visszafogják a várakozásaikat.

„Mindig is így gondolkodtunk. Ez nem teszi szebbé a napjainkat, de így működünk” – tette hozzá.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!