Vágólapra másolva!
A Bajnokok Tornáján állt fejre az autója, amikor Felipe Massával ütközött. Kivizsgálás vár rá, elképzelhető, hogy ki kell hagynia az előszezoni tesztelés elejét.

A Mercedes tesztpilótája, Pascal Wehrlein még január 21-én, a Bajnokok Tornáján borult fel a háromkerekű Polaris Slingshottal, amikor Felipe Massa ellen küzdött, de hátulról ráfutott vetélytársa autójára, és felborult. Wehrlein és az utasa látszólag sértetlenül szállt ki a járműből, az Auto Motor und Sport azonban azt írja,

később kiderült, hogy a balesetben megsérült a nyaka.

Ez most, a 2017-es szezon kezdete előtt különösen kellemetlen, hiszen hamarosan, konkrétan február végén megkezdődik a tesztelés, és a német lap szerint elképzelhető, hogy Wehrlein az első néhány napján nem tud majd részt venni a sérülése miatt. Ezzel rögtön lépéshátrányba kerülhet, mert az idei autókat a megváltozott technikai szabályok következtében máshogy kell vezetni, mint a tavalyiakat, ráadásul a nagyobb kanyarsebességek és oldalerők mellett még erősebb nyakizmokra lesz szükség.

Wehrlein tavaly az azóta csődbe ment Manornál versenyzett, de míg rutintalanabb csapattársát, Esteban Ocont átvette a Force India, ő szóba került a visszavonuló Nico Rosberg utódjaként is. A Mercedes végül Valtteri Bottast választotta inkább, neki pedig a Saubernél szerzett pilótaülést 2017-re.

Az Autosport úgy tudja, a svájci istállónál is aggódnak Wehrlein nyaksérülése miatt, azt viszont óvatosan cáfolták, hogy biztosan kénytelen lesz távol maradni a teszt elejétől.

– írták. – A sajtóban megjelent hírek tehát egyszerű találgatások. Amint lehet, tájékoztatást fogunk adni az állapotáról."

A Sauber másik versenyzője Marcus Ericsson lesz az idén. Ha Wehrlein nem épül fel február végéig, az Auto Motor und Sport szerint a Ferrari tesztpilótája, Antonio Giovanazzi helyettesítheti átmenetileg.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!