Vágólapra másolva!
Az F1 tavalyi világbajnoka később sem tervez az elektromos formaautó-sorozatban versenyezni, pedig szívesen látnák.

Nico Rosberg nem zárta ki, hogy később valamilyen módon visszatérjen a versenyzéshez, de a Forma-1-ből újdonsült világbajnokként azért vonult vissza, mert szeretett volna több időt a családjával tölteni, és ehhez egyelőre tartja is magát.

Mivel ő a Mercedes nagykövete maradt, és a csillagos márka feltételesen már lekötött egy opciót a Formula E 2018/19-es szezonjára, kézenfekvőnek tűnt a feltételezés, hogy Rosberg lehet majd az egyik pilótájuk az elektromos formaautó-sorozatban.

Rosberg átadja a Keep fighting díját Vanessa Low-nak Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Roland Weihrauch

Az FE főnöke, Alejandro Agag nem is titkolta, hogy szívesen látnák. „Természetesen nagyon szeretnénk a Formula E-ben tudni Nicót, de azt hiszem, jelenleg eltökélt a mellett, hogy nem fog versenyezni többet – mondta az Autosportnak.

Agagnak igaza van, Rosberg nem tervez az FE-vel. „Nem hiszem – jelentette ki egy düsseldorfi rendezvényen, ahol átadta a Schumacher-család által alapított „Keep fighting" kezdeményezés díját. – Egyébként érdekel a Formula E, kétségkívül nagyon gyorsan növekszik. Látjuk, mennyire sikeres. Még elég új, és egy másfajta irányt képvisel. Szép jövő áll előtte, izgalmas követni."