Vágólapra másolva!
Ricciardo biztató dolgokat hallott az új autójukról. Elismeri, hogy kísértésbe esett, amikor a Mercedesnél megüresedett egy pilótaülés, de meggyőződése, hogy a Red Bullnál van a legjobb helyen.

Az F1 2017-es szezonjának kezdetét nagy várakozás előzi meg, mert a szokásosnál is több az ismeretlen: nem tudjuk, a megváltozott technikai szabályok milyen hatással lesznek a versenyzésre és az erőviszonyokra. Sokan remélik, hogy – mivel mindenki tiszta lappal indul – véget ér a Mercedes uralma, és kiélezettebbé válik a pályán zajló küzdelem. A trónfosztásra a Red Bull tűnik a legesélyesebbnek, és bizakodó a csapat egyik versenyzője, Daniel Ricciardo is.

– nyilatkozta az F1.com-nak. – Igen, szerintem képesek leszünk a győzelemért harcolni. Ha ugyanannyit fejlődünk, mint tavaly, akkor az ellenfeleinknek nem lesz egyszerű dolguk, ezt elhihetik nekem!"

2016-ban a Mercedes mellett a Red Bull volt az egyetlen csapat, amely képes volt futamot nyerni, konkrétan kettőt is. A kérdésre, hogy Max Verstappennel ők alkotják-e a mezőny legerősebb pilótapárosát, Ricciardo rávágta: „Igen, tényleg így gondolom. Most legalábbis. És az nem érdekel, hogy melyik a második legerősebb!" – tette hozzá nevetve.

A világbajnok, Nico Rosberg váratlan visszavonulása miatt a Mercedesnél megüresedett egy ülés, és Ricciardo elismerte, hogy ez számára is csábító volt,

de úgy érezte, a Red Bullnál van a legjobb helyen.

Ricciardo úgy érzi, a Red Bullnál van a legtöbb esélye Forrás: AFP/2016 Getty Images/Mark Thompson

„A Mercedes őrült helyzetbe került. Biztos vagyok benne, hogy gyakorlatilag minden versenyző felhívta, vagy legalábbis elgondolkodott rajta, hogy felhívja Toto (Wolffot) és Niki (Laudát). Érdekes volt végignézni, hová futott ki a történet. Most (Valtteri) Bottas kapja meg a nagy esélyét, meglátjuk, mire megy vele. Nekem ott a legjobb, ahol vagyok: a Red Bullnál – mondta. – Kétségkívül nagy volt a kísértés, hogy megtapasztaljam, milyen vezetni azt az autót. 2017 azonban egy új év, és remélem, most az enyém lesz a vb-győztes autó!"

Ricciardo – aki gyakran utazott együtt Rosberggel a versenyekre – egyébként megjegyezte, hogy először meglepődött a német pilóta döntésén, de aztán napirendre tért fölötte.

– ismerte el. – Neki családja van, és az édesapja, Keke révén már az előtt bekerült a sportba, hogy ő maga elkezdett volna versenyezni, úgyhogy ebben az értelemben hosszú pályafutása volt. Ez a rengeteg utazással és feladattal nagyon leterheli az embert, ezért most, amikor megvalósította az álmait, eljött számára a lazítás ideje. Megértem, haver!"

A versenyzőknek ráadásul ezen a télen a szokásosnál is többet kell edzeniük, mert fel kell készülniük az új, gyorsabb autók jelentette fizikai kihívásra. Ricciardo az elmúlt időszakban Los Angelesben dolgozott. „A január minden évben intenzív időszak, de az idén keményebben edzhettünk a szokásosnál, anélkül, hogy aggódnunk kellett volna a súlyunk és az izomtömeg miatt. Ez jó móka volt" – magyarázta.

„Így sem hagyhattuk elkanászodni magunkat, az edzésprogramunk azonban keményebb lett, és egy kicsit többet ehettem, amitől jól érzem magam. Hogy mit csinálok? Mindent! Bringázok, erősítek az edzőteremben, bokszolok... A lista folytatódik."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!