Massa visszatér a Williamshez Bottas helyére

Forma-1, Felipe Massa, Williams, Brazil Nagydíj
Williams Martini Racing's Brazilian driver Felipe Massa, holding his country's flag, greets fans after his final appearance at Interlagos circuit before retirement, at the end of the Brazilian Grand Prix in Sao Paulo, Brazil, on November 13, 2016. / AFP PHOTO / Nelson Almeida
Vágólapra másolva!
A Williams megerősítette, hogy Valtteri Bottas elhagyja a csapatot, és a Mercedeshez igazol, Felipe Massa pedig újabb egy évre visszatér az istállóhoz, és Lance Stroll csapattársa lesz.

Megoldódott Nico Rosberg utódlásának december óta húzódó ügye, mivel a Williams hétfőn délután bejelentette, hogy Felipe Massa mégsem vonul vissza, hanem Valtteri Bottas helyén további egy szezont eltölt a Forma-1-ben az újonc Lance Stroll oldalán. A csapat azt is egyértelműen megerősítette, hogy Bottas 2017-től a Mercedeshez igazol.

Massa zsinórban a negyedik szezonját kezdi meg a Williamsnél, korábban a Sauber és a Ferrari versenyzője volt 2014-ig, ekkor kezdett a grove-i istállónál, ahol több dobogós helyet és egy pole pozíciót is szerzett, de Bottas mindhárom eddigi szezon során több pontot szerzett nála.

Massa visszatér a Williamshez Forrás: AFP/Nelson Almeida

Tavaly úgy tűnt, hogy a komoly anyagi támogatással érkező Stroll kiszorítja Massát az F1-ből, hazai versenyén, a Brazil Nagydíjon látványosan el is búcsúzott a közönségtől, de Bottas átigazolásának lehetősége megteremtette neki is az esélyt, hogy még egy évet eltöltsön az F1-ben.

Közösségi oldalai szerint Massa még szilveszterkor is edzett, ezért nem éri váratlanul a visszatérés.

„Először is nagyon boldog vagyok, hogy lehetőséget kaptam visszatérni a Williamshez. Mindenképpen versenyezni akartam valahol 2017-ben, de a Williams nagyon közel áll a szívemhez, és tisztelem a célokat, amiket el akarnak érni. Valtteri szintén remek lehetőséget kapott, és az események téli alakulása kapcsán a legjobbakat kívánom neki a Mercedesnél.”

Massa és Bottas erős párost alkotott Forrás: AFP/Loic Venance

Massa úgy érzi, jó döntést hozott azzal, hogy segíti a Williams 2017-es szereplését, és leszögezte, hogy a lelkesedése nem lankadt a versenyzés iránt. Nagy lökésnek érzi, hogy a rajongók továbbra is mögötte állnak, és

érdeklődéssel várja azt is, hogy Stroll csapattársa legyen, mivel gyerekkora óta ismeri őt.

Claire Williams csapatfőnök-helyettes kiemelte, hogy kemény munka révén teremtették meg Bottas átigazolásának lehetőségét, és köszönetet mondott a finn pilótának, aki 2010 óta volt a csapat tagja, összesen 9 dobogós helyet szerzett.

„Fontos volt számunkra, hogy erős pótlás érkezzen, ha Valtterit elengedjük. Felipe visszatérése stabilitást, tapasztalatot és tehetséget jelent nekünk, ami segíti az előrelépést. Ő nagyszerű erősítés a számunkra.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!