Szívroham után csevegett Hamiltonnal az F1-es veterán

Forma-1, Sebastian Vettel, Red Bull Racing, Martin Brundle, Kanadai Nagydíj 2010
MONTREAL - JUNE 13: Sebastian Vettel of Germany and Red Bull Racing is interviewed by Martin Brundle on the grid before the Canadian Formula One Grand Prix at the Circuit Gilles Villeneuve on June 13, 2010 in Montreal, Canada. Mark Thompson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Senki sem vette észre, hogy Martin Brundle átélt egy kisebb szívrohamot a Monacói Nagydíj leintése után. Pár perccel később már Lewis Hamiltonnal készített interjút.

Mindenki csak a futamgyőztes Lewis Hamiltonra és az elrontott bokszkiállás miatt elkeseredett Daniel Ricciardóra figyelt, de a tavalyi Monacói Nagydíj igazi nyertese a korábbi F1-es pilóta, Martin Brundle volt. A Sky Sports szakkommentátoraként dolgozó 57 éves expilóta a leintés után futva sietett a díjátadásra, hogy interjút készítsen a helyezettekkel, de menet közben rosszul lett.

„Volt egy kisebb szívrohamom, amikor futottam, hogy elkészítsem a dobogós interjúkat Monacóban” – árulta el Brundle az Autosport International Show-n. Ennek ellenére simán levezényelte a több millió néző által látott interjúkat, később viszont a Twitteren megosztotta a közönséggel, hogy „súlyos szívproblémák” miatt orvosi ellátásra szorult, és kihagyta a Kanadai Nagydíjat is.

Brundle védjegyévé váltak a versenyek előtt, a rajtrácson készített interjúk Forrás: AFP/2010 Getty Images/Mark Thompson

Brundle mindössze néhány nap alatt ismét formába lendült, és a Monacói Nagydíj után három héttel már versenyautóban ült. A Le Mans-i 24 órás verseny egyik betétfutamán indult egy LMP3-as Ligier-vel, amelyet a McLaren jelenlegi ügyvezetője, Zak Brown nevezett be a versenybe.

A Le Mans-i 24 órás verseny korábbi győztese az LMP3-as betétfutamra megszerezte a pole pozíciót, és a 2. helyen ért célba az autójuk.

„Az (időmérő utáni) sajtótájékoztatón egy 17 és egy 19 éves fiatal ült mellettem, azt gondoltam, nem is rossz egy 57 éves, vén szivartól – viccelődött Brundle. – Nem gondoltam, hogy képes leszek versenyezni, de a szívspecialista azt mondta, hogy szabad, csak ne felejtsem el a vérhígítót. Voltak még sebek a mellkasomon, de úgy voltam vele, hogy imádom Le Mans-t, ónem fogom kihagyni.”

Brundle a dobogóig jutott F1-es pilótaként Forrás: Williams

Brundle 1983-ban Ayrton Senna mögött a 2. helyezett lett a brit F3-ban, az F1-ben pedig egyebek mellett Michael Schumacher csapattársa is volt, de futamot nem tudott nyerni. Prototípus sportautókkal annál nagyobb sikereket ért el, 1988-ban megnyerte a világbajnokságot, 1990-ben pedig a Jaguarral a Le Mans-i 24 órás versenyt is. 1997-től főállású szakkommentátorként dolgozik, műfajának egyik legismertebb személyiségévé vált.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!