Társoldalunk:

Verstappen tűrte, hogy lefokozták a repülőn, jó pontokat szerzett

2017.01.10. 17:19

Az F1 történetének legfiatalabb pilótája jó benyomást tett, amikor nem csinált botrányt abból, hogy elrontották a repülőjegy-foglalását. Christian Horner nem tart belviszálytól a Red Bullnál.

Akaratos és olykor harsányan lázadó pilótának ismerte meg az F1-es közvélemény Max Verstappent, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke azonban emberi oldaláról is felfedett egy történetet a Motorsport.com-nak. Horner a pályán kívül egy „Labrador kiskutyához” hasonlította a 18 esztendős versenyzőt, aki „imád versenyezni, és kiváltságosnak tartja magát, hogy a Forma-1-ben lehet.”

„Akadt egy alkalom, amikor Montrealból hazafelé kettős foglalás történt a repülőre, és nem maradt neki hely a business classon, ezért kénytelen volt a vécé mellett ülni a turistaosztályon. Másokkal ebből nagy ügy lett volna, de ő nem csinált problémát ebből” – emlékezett vissza Horner.

Nem csinált ügyet a kényelmetlenségbőlForrás: AFP/2016 Getty Images/Mark Thompson

„Azt mondta, semmi gond, ha nincs hely, akkor átül. Szerinte ez pezsdíti fel az embert vele kapcsolatban. A lelkesedés hajtja, hogy Forma-1-es versenyző lehet, és azzal foglalkozhat, amiért rajong.”

A pályán persze már nem mennek ilyen könnyedén a dolgok, többször is akadt már példa arra, hogy Verstappen ellenszegült a csapata döntéseinek, legutóbb a tavalyi Magyar Nagydíjon, amikor nem tartotta be a verseny előtti egyezséget, és Daniel Ricciardo mögött nem tartotta fel a mezőnyt, inkább a rádión elégedetlenkedett, mert elmondása szerint nagymamás tempóban kellett vezetnie.

Verstappen nem tartotta fel az üldözőket a HungaroringenForrás: Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

Horner ezt az esetet „apróságnak” nevezte, és kiemelte, hogy Hockenheimben Verstappen csapatjátékosként viselkedett, amikor utat engedett Ricciardónak. Úgy véli, ők ketten „tisztán és sportszerűen” küzdenek, ezért is engedték őket versenyezni, miután Lewis Hamilton motorja elfüstölt Malajziában, és a két Red Bull állt az élre.

Egy pillanatig sem aggódtunk azért, hogy ők ketten versenyeznek egymás ellen.”  

A csapatfőnök azt viszont elismerte, hogy valószínűleg nem lesz ilyen könnyű fenntartani a morált, ha két pilótájuk a világbajnoki címért küzd majd, de szerinte sokat segít, hogy Verstappen és Ricciardo nagy tisztelettel viszonyul a másikhoz, ráadásul „elég jóban is vannak, pedig ez nem elvárás a csapat részéről.”

„Az autóban ülve ugyanannyira éhesek a sikerre, mindketten győzni akarnak, és keményen küzdenek majd a másikkal, de amíg csak kemények, de sportszerűek, addig az rendben van számunkra.” 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!