Häkkinen nem félti Bottast Hamiltontól

Forma-1, Valtteri Bottas, Williams Martini Racing, Olasz Nagydíj
Williams Martini Racing's Finnish driver Valtteri Bottas prepares to exit the pit lane during the third practice session at the Autodromo Nazionale circuit in Monza on September 3, 2016 ahead of the Italian Formula One Grand Prix. / AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
Elismeri, hogy a védence rajta van a Mercedes bevásárlólistáján, és úgy véli, ez akkor is álommeló lenne számára, ha az egyik legerősebb csapattárssal kellene szembenéznie.

A Mercedes továbbra sem erősítette meg, hogy Valtteri Bottas lesz a visszavonuló világbajnok, Nico Rosberg utódja, de ezt a sajtó gyakorlatilag már kész tényként kezeli. Annyit most a finn versenyző egyik menedzsere, a kétszeres vb-győztes Mika Häkkinen is megerősítette, hogy a csapat felvette velük a kapcsolatot, és azt mondta,

jóval a február végén kezdődő tesztek előtt be fogják jelenteni, ki foglalja el a mezőny egyik legértékesebb pilótaülését.

„Nem árulhatok el többet, az azonban tény, hogy amikor egy csapat igény tart rád, ráadásul pont az, amelyik uralta a Forma-1-et, az minden versenyző számára valóságos álom" – célozgatott Häkkinen a finn MTV-nek, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy a döntés nem az ő kezében van.

Bottasban megvannak a bajnoki kvalitások Häkkinen szerint Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Sokan úgy látják, bárki is lesz Lewis Hamilton csapattársa, akkor is alig lesz esélye a világbajnoki cím megszerzésére, ha a Mercedes fölénye megmarad, hiszen a mezőny egyik legerősebb versenyzőjét kellene legyőznie, ami szinte lehetetlen. Häkkinen mégsem félti Hamiltontól Bottast, akinek a Williamsnél az elmúlt években Felipe Massával kellett megküzdenie.

„Ha a legjobb csapatnál versenyzel, a te dolgod, hogy a győzelmekért és a bajnokságért harcolj" – jelentette ki.

A Mercedesnek csak hosszas alkudozás után, a hírek szerint a motorok árából engedve sikerült rávennie a Williamst, hogy engedje el Bottast, aki helyett azonban az új szabályok miatt különösen nagy szükségük van egy rutinos pilótára. Állítólag rávették a visszavonulását már múlt szeptemberben bejelentő Felipe Massát, hogy mégis maradjon náluk, de a spanyol Marca azt írja,

ő addigra elkötelezte magát a Formula E mellett.

Csak előzetes szerződést kötött az elektromos formaautó-sorozattal, ezt a Williams megkeresésére kénytelen volt felbontani, ami nem okozott különösebb bonyodalmat.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!