Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo szerepet vállalt egy alapítvány munkájában, miután egy barátja is szenvedett a betegségtől.

Az F1 közönsége általában széles mosolyáról és folyamatos mókázásairól ismerheti Daniel Ricciardót, a Red Bull pilótája azonban nem csak barátságos hozzáállásával, hanem önkéntes szerepvállalásaival is kitűnik a mezőnyből. Karácsony előtt beteg gyermekeket és családjaikat látogatta meg az ausztrál vöröskereszttel együttműködve, ezúttal pedig kiderült, hogy a felnőttek problémáira is odafigyel.

A Herald Sun tudósítása szerint Ricciardo az Inner Ninja (A Bennünk Lakozó Nindzsa) nevű civil szervezet munkáját támogatja, amit Stefani Caminiti, a pilóta egyik barátja hozott létre depresszióban szenvedő betegek megsegítésére.

Ricciardo arra buzdítja a bajba jutottakat, hogy kérjenek segítséget Forrás: Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

„Van néhány barátom, akik megéltek már dolgokat – nyilatkozta Ricciardo. – Akadtak közöttük olyanok is, akik közelebb állnak hozzám, és próbálok egy kis részt vállalni, hátha segíthetek nekik. Igazából ez az egész eléggé új nekem, csak mostanában kezdtem megérteni.”

Caminiti 2013-ban a depresszió és a folyamatos szorongásai miatt öngyilkosságot kísérelt meg, de sikerült megmenteni az életét, és Ricciardo szülővárosában, Perthben létrehozta az alapítványt, amivel most mások sorsán próbál javítani. Caminiti szerint Ricciardo „az egyik legnagyobb támogatója”, akivel „életre szóló a barátság”, és nagyon szerencsésnek érzi magát, hogy a pilóta segített neki.

Ricciardo elsősorban arra próbálja ösztönözni a bajba jutottakat, hogy merjenek segítséget kérni a betegség leküzdése érdekében.

„Ilyen dolgokon nagy küzdelem árán lehet felülkerekedni, és minél több embernek próbáljuk elmondani, hogy adják ki magukból, hogy megoldhassák. Ne hagyják, hogy kis problémák is elhatalmasodjanak rajtuk.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!