Vágólapra másolva!
A korábbi versenyző, Roberto Merhi szerint hiába ülhet be a Mercedesbe, ahhoz, hogy világbajnok legyen, Hamiltont kellene legyőznie, amire a mezőnyben szinte senki nem lenne képes.

Érdekes megállapítást tett az egykori F1-es versenyző, Roberto Merhi, aki egyébként mindössze 13 nagydíjat húzott le a Marussiával, még 2015-ben. Célzott rá, hogy noha a Mercedeshez bekerülni óriási lehetőségnek tűnik, valójában szinte lehetetlen küldetéssel jár:

Nico Rosberg utódja hiába kap gyors autót, ha világbajnok akar lenni, előbb le kell győznie Lewis Hamiltont.

„Nyilván! – felelte Merhi az As kérdésére, hogy örülne-e egy ilyen ajánlatnak. – Például azért, mert a vb-cím megszerzéséhez elég lenne lenyomnom Hamiltont. De ez kábé olyan, mintha azt mondanák, hogy van egy hely a McLarennél, és nincs más dolgom, mint legyőzni (Fernando) Alonsót! Örülnék, ha ott versenyezhetnék, de ezeken a srácokon felülkerekedni? Na, az már egy másik történet."

Úgy tűnik, a Mercedes már eldöntötte, hogy Valtteri Bottas lép Rosberg helyére. A finn versenyző az utóbbi három szezon során meggyőzőbben teljesített williamses csapattársánál, Felipe Massánál, de Merhi nem sorolja őt azok közé, akik képesek lehetnek elbánni Hamiltonnal.

Legyőzni Hamiltont? Nem lesz gyerekjáték! Forrás: AFP/2016 Getty Images/Mark Thompson

„Bárki kerül a Mercedeshez, egyszerűen csak le kell győznie Hamiltont, ami azonban majdnem lehetetlen – vélte a 25 éves spanyol. – Rosbergnek a harmadik próbálkozásra sikerült, tehát időre volt szüksége ahhoz, hogy mindent tökéletesre csiszoljon, és a megbízhatóság is fontos volt.

„Igen, Nico megcsinálta, és nem is állítom, hogy a szerencsének köszönhetően, bár kétségkívül kellett hozzá, hogy néhány dolog kedvezően alakuljon számára."

Merhi nem érti, a Mercedes miért szólt rá Hamiltonra az abu-dzabi idényzárón, hogy gyorsítson fel, amikor feltartotta Rosberget, hiszen már sem a konstruktőri, sem az egyéni vb-címük nem forgott veszélyben.

A Max Verstappent övező tömeghisztériától pedig nem ájult el: szerinte korai a jövő nagy sztárjának kikiáltani a holland tinédzsert, aki a Toro Rossótól a Red Bullhoz átkerülve rögtön megnyerte a Spanyol Nagydíjat. „Max jókor volt jó helyen – jelentette ki Merhi. – Kétség sem férhet hozzá, hogy remek versenyző, de az is igaz, hogy minden klappolt számára."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!