A szingapúri lakosság megvédené az F1-es futamukat

Forma-1, Szingapúri Nagydíj, rajt
SINGAPORE - SEPTEMBER 18: Nico Rosberg of Germany driving the (6) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes F1 WO7 Mercedes PU106C Hybrid turbo leads Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB12 TAG Heuer Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes F1 WO7 Mercedes PU106C Hybrid turbo and the rest of the field at the start during the Formula One Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 18, 2016 in Singapore. (Photo by Lars Baron/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20160918-00438 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Lehet, hogy az idén utoljára rendeznek éjszakai versenyt az ázsiai metropoliszban, de egy közvéleménykutatás szerint a térségben élők megvédenék a költséges rendezvényt.

Az idei verseny után lejár az F1-es Szingapúri Nagydíj szerződése, és a szomszédos malajziai futamhoz hasonlóan jó esély van arra, hogy az F1 történetének első éjszakai versenye kikerüljön a naptárból. A Marina Bay nevet viselő pálya 2008 óta fogadja a mezőnyt, de a Reuters szerint a helyi politikusok a továbbiakban nem akarják kifizetni az évi legalább 104,69 millió dolláros jogdíj 60 százalékát.

A helyiek viszont közvéleménykutatást tartottak 1002 fős mintán, ez alapján úgy vélik 57% támogatja a verseny megrendezését, és 70%-uk úgy véli, az eddigi futamok jót tettek a városnak. A YouGov nevű szervezet egy 9332 fős mintán a térség 8 országában is érdeklődött az F1 megítélésével kapcsolatban.

A közönség nem bánja, hogy sokba kerül a verseny Forrás: 2016 Getty Images/Lars Baron

A Reuters szerint a megkérdezettek 60 százaléka további versenyeket szeretne a régióban, 33 százalék Hongkongot, 27 százalék Bangkokot, 20 százalék pedig Sydneyt jelölte meg lehetséges helyszínként. A válaszadók 71 százaléka szívesen ellátogatna több versenyre is, de

a drága jegyek, és a külföldi utazások szükségszerűsége ott is visszatartó erő.

Bár az F1 helyzete Szingapúr és Malajzia hezitálása miatt megingott Ázsiában, a nagyobb gond továbbra is Európában van, mivel az idén ismét elmarad a Német Nagydíj, és a Brit Autóversenyzők Klubja (BRDC) is azt fontolgatja, hogy felmondják a Brit Nagydíj megrendezésére vonatkozó, 2026-ig érvényes szerződésüket.

140 ezer néző volt Silverstone-ban, de így sem keresnek eleget Forrás: DPPI media/Frederic Le Floc H

A brit ITV.com szemlézett egy levelet, amelyben John Grant, a BRDC elnöke felveti a szerződés felmondásának lehetőségét. Várhatóan még az idén júliusban esedékes versenyig megszületik a döntés a futam jövőjével kapcsolatban. Levelében Grant megemlíti, hogy

a Liberty Media érkezése lehetőséget teremt arra, hogy a jövőben a pályák is több bevételből részesüljenek.

Joel Hills, az ITV tudósítója később a Twitteren azt írta, Bernie Ecclestone nem tud arról, hogy Silverstone-nak gondjai lennének, és úgy véli, „ha fel akarják bontani a szerződést, akkor mi nem tehetünk semmit.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!