Társoldalunk:

Räikkönen a vizet választaná

2017.01.04. 11:48

Egy egymondatos válaszokra épülő interjúban beszélt a kedvenc ételéről, autójáról, zenéjéről, és azt is elárulta, kit szeretne maga mellé a legjobban csapattársnak.

Kimi Räikkönen sohasem volt szószátyár, de most kiderült róla, hogy a frappáns válaszok nagymestere: a Forma-1 hivatalos honlapjának adott interjújában, amelyben minden kérdésre egyetlen dolgot mondhatott, elemében volt.

Räikkönen elégedett az életévelForrás: AFP/Manan Vatsyayana

Amikor például arról faggatták, hogy ha csak egyvalamit ihatna, mi lenne az, alighanem sokak csalódására azt vágta rá: „Vizet!" Az ételek közül a lazacot választaná, mert az „nagyon skandináv", a pizzára feltétnek pedig a tonhalat, „hogy a halaknál maradjunk." A banánt nyilván nem unja, lévén az a kedvenc gyümölcse, a kedvenc zöldsége pedig a répa. Nyaralni leginkább otthon szeretne, hiszen „mégis kinek van szüksége utazásra?!", és ha muszáj lenne egyszínű ruhát öltenie, az fekete lenne.

Räikkönen elárulta, hogy gyerekkorában a Guns N'Roses-t hallgatott, manapság azonban nincs túl kifinomult zenei ízlése, azt sem bánja, ha csak a rádió szól.

És hogy milyen autóban? „Természetesen egy Ferrariban. Bármelyikben." Könyveket nem olvas, mert „azok nem nekem valók", nem hozzák különösen lázba a filmek sem, és nem gyűjt semmit, az ugyanis „unalmas." A motokrossz annál inkább érdekli. „Rengeteg motorsportot nézek, de ez a kedvencem. Meglepetés?" – replikázott, megjegyezve, hogy legszívesebben mindig motokrosszozással is edzene.

Ami a Forma-1-et illeti, ha egyetlen pályán vezethetne, az természetesen a belgiumi Spa lenne, ha egyetlen kanyarban, az pedig az Eau Rouge. És kit választana csapattársának? „Azt, aki most az" – utalt diplomatikusan Sebastian Vettelre, akivel köztudottan remekül kijön. Versenyezni az 1970-es években szeretett volna a legjobban, bár egyébként hidegen hagyja, hogy melyik korban él.

Mindegy. Eddig fantasztikusan elégedett vagyok az életemmel"

– mondta.

Talán azért is, mert a családjánál szívesebben senkivel nem töltené az idejét. A kérdésre pedig, hogy kivel akarna a leginkább randizni, azt felelte: „Emiatt nem kell aggódnom!"

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!