Räikkönen a vizet választaná

Forma-1, Kimi Räikkönen, Scuderia Ferrari, Malajziai Nagydíj
Scuderia Ferrari's Finnish driver Kimi Raikkonen walks in the paddock after the qualifying session of the Formula One Malaysian Grand Prix in Sepang on October 1, 2016. / AFP PHOTO / MANAN VATSYAYANA
Vágólapra másolva!
Egy egymondatos válaszokra épülő interjúban beszélt a kedvenc ételéről, autójáról, zenéjéről, és azt is elárulta, kit szeretne maga mellé a legjobban csapattársnak.

Kimi Räikkönen sohasem volt szószátyár, de most kiderült róla, hogy a frappáns válaszok nagymestere: a Forma-1 hivatalos honlapjának adott interjújában, amelyben minden kérdésre egyetlen dolgot mondhatott, elemében volt.

Räikkönen elégedett az életével Forrás: AFP/Manan Vatsyayana

Amikor például arról faggatták, hogy ha csak egyvalamit ihatna, mi lenne az, alighanem sokak csalódására azt vágta rá: „Vizet!" Az ételek közül a lazacot választaná, mert az „nagyon skandináv", a pizzára feltétnek pedig a tonhalat, „hogy a halaknál maradjunk." A banánt nyilván nem unja, lévén az a kedvenc gyümölcse, a kedvenc zöldsége pedig a répa. Nyaralni leginkább otthon szeretne, hiszen „mégis kinek van szüksége utazásra?!", és ha muszáj lenne egyszínű ruhát öltenie, az fekete lenne.

Räikkönen elárulta, hogy gyerekkorában a Guns N'Roses-t hallgatott, manapság azonban nincs túl kifinomult zenei ízlése, azt sem bánja, ha csak a rádió szól.

És hogy milyen autóban? „Természetesen egy Ferrariban. Bármelyikben." Könyveket nem olvas, mert „azok nem nekem valók", nem hozzák különösen lázba a filmek sem, és nem gyűjt semmit, az ugyanis „unalmas." A motokrossz annál inkább érdekli. „Rengeteg motorsportot nézek, de ez a kedvencem. Meglepetés?" – replikázott, megjegyezve, hogy legszívesebben mindig motokrosszozással is edzene.

Ami a Forma-1-et illeti, ha egyetlen pályán vezethetne, az természetesen a belgiumi Spa lenne, ha egyetlen kanyarban, az pedig az Eau Rouge. És kit választana csapattársának? „Azt, aki most az" – utalt diplomatikusan Sebastian Vettelre, akivel köztudottan remekül kijön. Versenyezni az 1970-es években szeretett volna a legjobban, bár egyébként hidegen hagyja, hogy melyik korban él.

– mondta.

Talán azért is, mert a családjánál szívesebben senkivel nem töltené az idejét. A kérdésre pedig, hogy kivel akarna a leginkább randizni, azt felelte: „Emiatt nem kell aggódnom!"

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!