Vágólapra másolva!
A címvédő istálló bejelentette, hogy február 23-án, Silverstone-ban mutatják be a 2017-es autójukat. Az eseményen egy kis szerencsével bárki részt vehet.

A Ferrari volt az első csapat, amely nyilvánosságra hozta, hogy mikor és hol leplezi le a 2017-es szezonra tervezett F1-es autóját: február 24-én, Fioranóban, ahol rögtön meg is kezdik majd a bejáratását. Mint kiderült, a Mercedes ebben mindenképpen megelőzi őket, a címvédő istálló ugyanis szerdán bejelentette, hogy

egy nappal korábban, 23-án rukkol elő a vb-győztes W07 utódjával.

Az eseményre Silverstone-ban fog sor kerülni, és némi szerencsével – ha benevez a Mercedes játékába – bárki részt vehet rajta. Akár annak is tanúja lehet, ahogy az új autó megteszi az első köreit, mert a helyszín által biztosított lehetőségeket kihasználva a Mercedes is rögtön sort kerít majd a bejáratásra. Habár a hivatalos tesztelés csak négy nappal később, február 27-én veszi kezdetét Barcelonában, a csapatok a szabályokba foglalt reklámfilm-forgatási napok ürügyén már előbb, zárt ajtók mögött el szokták végezni az alapvető rendszerellenőrzéseket.

A W07 utódját februárban mutatják be Forrás: Daimler AG/Daimler AG/Steve Etherington

Mivel az aerodinamikai előírásokat erre az évre jelentősen megváltoztatták, és a gumik is szélesebbek lesznek, amitől a tempó körönként 4-5 másodperccel gyorsabbá válhat, az idei autók bemutatkozását a szokásosnál is nagyobb figyelem fogja kísérni.

A Mercedesnek egyelőre csak egy versenyzője van: Lewis Hamilton, Nico Rosberg ugyanis a világbajnokság megnyerése után váratlanul bejelentette a visszavonulását. Az utódja valószínűleg a Williamstől leigazolt Valtteri Bottas lesz, de ezt hivatalosan még nem erősítették meg.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!