Társoldalunk:

Vettel legnagyobb ellensége saját maga

2017.01.03. 12:17

A Red Bull pilótája szerint korábbi csapattársának néha önmaga a legnagyobb ellensége, és úgy érzi, Vettel túlságosan összpontosít a győzelemre.

Sebastian Vettel dühétől és panaszaitól volt hangos a csapatrádió a 2016-os szezon során, mert a Ferrari pilótája folyamatosan felkapta a vizet a lekörözöttek, ellenfelei manőverei vagy éppen a sportfelügyelők döntései miatt. A négyszeres világbajnokot még a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne is figyelmeztette, hogy nyugodjon le.

Vettel a Red Bull versenyzőjeként lett az F1 történetének egyik legsikeresebb versenyzője, 2010 és 2013 között zsinórban négy világbajnoki címet szerzett, majd meglepetésre kikapott fiatal csapattársától, Daniel Ricciardótól. Kapcsolatuk nem mérgesedett el annyira, mint Vettel és Mark Webber együttműködése, a német pilóta mégis vette a sátorfáját, és átigazolt a Ferrarihoz.

2015-ben úgy tűnt, hogy Vettelnek bejött a váltás, tavaly ez már nem volt egyértelműForrás: AFP/Philippe Lopez

„Szerintem Seb igen különleges – idézte Ricciardót az ausztrál The Age. – Ő valószínűleg a többségnél jobban együtt él a sporttal, az életének nagy része a körül forog, hogy világbajnok legyen. Ez nem baj, de amikor nem úgy mennek a dolgok, ahogy szeretnénk, az bosszantó, és ezzel torkig lehetünk, ha az életet innen közelítjük meg.”

Ricciardo 2014-től versenyez a Red Bullnál, és rögtön három győzelmet elért úgy, hogy az akkor még bajnoki címvédő csapattársa az egész szezon során nem tudott felállni a dobogó legmagasabb fokára.

Tavaly is többször megvívtak egymássalForrás: AFP/2016 Getty Images/Dan Istitene

Vettel akkor méltósággal tűrte az arcvesztést, majd a Ferrarinál keresett új lendületet a pályafutásához. Ricciardo sejti is, hogy Vettel mire hajt a Scuderiánál.

Álomszerű időszaka volt a Red Bullnál, az egész történelem egyik legjobb sorozata, hiszen zsinórban négy bajnoki címet nyert. Talán arra számított, hogy a Ferrarinál is ilyen korszaka lesz, de ez nem jött olyan hamar, mint ahogy szerette volna. Ez idegesítő, de ő szuper tehetséges, és úgy gondolom, néha a saját maga legnagyobb ellensége is. Amikor megnyugszik, elég jó fej.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!