Vágólapra másolva!
Elmondta, ő kire számít Lewis Hamilton mellett a másik Ezüstnyílban, de reméli, jövőre ő boldogabb lesz, miután elköteleződött a Red Bull csapatával.

Az elmúlt évek egyik legfontosabb változása történik az idén az F1-es mezőnyben, hiszen a Mercedesnél a világbajnok Nico Rosberg azonnali visszavonulásával megüresedett egy hely. Ez várhatóan az egyik győzelemre esélyes pozíció lesz, így nem csoda, hogy szinte mindenkit összefüggésbe hoztak az átigazolással, de ez az érvényes szerződések miatt csak kevesek számára jelentett valós lehetőséget.

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője már az elején leszögezte, hogy nem hagyja el a Red Bullt, de Niki Lauda nyilatkozatához hasonlóan ő is elmondta, nem lepné meg, ha kiderülne, hogy sokan érdeklődtek az egyik Ezüstnyíl ülése iránt.

Rosberg inkább nem várta meg, hogy Ricciardo újra nyerjen, és megkínálja pezsgővel a cipőjéből Forrás: Getty Images / Red Bull Content Pool/Clive Mason

„Ahogy ezt a kezdetektől fogva mondom, bárki is kapja meg az ülést, szerintem meg kell becsülnie azt, mert az ember nem minden nap jut ilyen lehetőséghez – idézte Ricciardót a Motorsport.com.

A közvéleményhez hasonlóan a Mercedes közvetlen ellenfelei sem tudják, hogy ki lesz Rosberg utódja, de Ricciardo elárulta, tippje azért van leendő riválisa kilétével kapcsolatban.

Ricciardo három év alatt 4 futamot nyert meg a Red Bullal, de világbajnok szeretne lenni Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Sokan kérdezték már, hogy ki kapja meg az állást, de még mindig nem tudom biztosan. Úgy látom, (Valtteri) Bottas kezd kimagaslani, de majd meglátjuk. Bárki is lesz, remélem, mi is megküzdünk majd velük, és Max (Verstappennel) vigyorogni fogunk, mert hosszútávú megállapodásunk van a Red Bullal.”

Ricciardót általában nem kell kétszer kérni, hogy mosolyogjon, de neki is voltak már komorabb időszakai a Red Bullnál. Különösen a tavalyi Monacói Nagydíj után roskadt össze, amikor a csapat hibája miatt lemaradt a győzelemről, átmenetileg még a kapuzárási pánik is rátört, de ez a teljesítményén nem látszott, és a szezon végére megszerezte a hőn áhított győzelmet.

– magyarázta. – Úgy érzem, megvetettem már a lábamat, de ez most kulcsfontosságú időszak számomra, hogy a következő 5 év során én diktálhassak. Nagyon meg akarom szerezni a világbajnoki címet, az lenne az ideális forgatókönyv, hogy ez a Red Bullal történik meg, de ha nem, akkor is a lehető legjobban fel akarok készülni a karrierem következő szakaszára.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!