Vágólapra másolva!
Ha el is dől, hogy ki ülhet a leköszönő világbajnok helyére, azt csak később tudjuk meg. Toto Wolff egy meglepő nevet is megemlített az utódlással kapcsolatban.

Nico Rosberg váratlan visszavonulása még a Mercedest is felkészületlenül érte. Annyira, hogy továbbra is csak találgatások vannak azzal kapcsolatban, hogy ki ülhet majd a helyére. Úgy tudni, a csapat megpróbálja megszerezni Valtteri Bottast, őt viszont a Williams egyelőre nem akarja elengedni.

„Semmilyen terveink sincsenek a jelenlegi időszak és a január 3-án esedékes munkakezdésünk között” – jelentette ki a Mercedes szóvivője, vagyis az újévig szinte biztosan nem tudjuk meg, hogy ki ülhet Lewis Hamilton mellett a másik Ezüstnyílba.

Vajon ki lesz az örököse? Forrás: Daimler AG/Daimler AG/Wolfgang Wilhelm

Úgy tudni, hogy Valtteri Bottas és a Mercedes saját neveltje, Pascal Wehrlein a két legesélyesebb jelölt, de Toto Wolff, a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója a Sport Bildnek egy váratlan nevet is megemlített, de csak a 2018-as szezonnal kapcsolatban.

„Néhány jól ismert versenyzőnek le fog járni a szerződése. Olyan pilótákra is gondolnunk kell, mint (Sebastian) Vettel.”

Megvárják, amíg Vettel felszabadul? Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

Vettelre a szezon során Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke nyomást helyezett, azt mondta, hogy a német pilótának is meg kell dolgoznia a helyéért a csapatnál, és arra intette, hogy a vezetésre összpontosítson, ne a csapat egyéb ügyeire.

A Scuderia korábbi versenyzője, egyben Vettel volt főnöke, Gerhard Berger szerint jövőre a pilóta alkupozíciója lesz erősebb.

„(Vettel) fejében biztosan ott fog motoszkálni, hogy 2018-ban a Mercedesnél is versenyezhet, úgyhogy a Ferrarinak emelnie kell a téteket, hogy ne veszítsék el őt” – vélte Berger.

Szokatlan módon a helyzet súlyát a Ferrari elnök-vezérigazgatója, Sergio Marchionne is átérzi.

„Nem tudom, mi fog történni, de szerintem sok múlik azon, hogy miként kezeljük a 2017-es szezont. Ha megismételjük 2016-ot, nem hinném, hogy képesek leszünk élpilótákat megnyerni magunknak.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!