Sainzot megviselte Verstappen előléptetése

Forma-1, Carlos Sainz, Scuderia Toro Rosso, Német Nagydíj
HOCKENHEIM, GERMANY - JULY 29: Carlos Sainz of Spain and Scuderia Toro Rosso sits in his car in the garage during practice for the Formula One Grand Prix of Germany at Hockenheimring on July 29, 2016 in Hockenheim, Germany. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20160729-00307 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Szerinte sokan nem tudják, milyen lelki megpróbáltatáson ment keresztül azután, hogy a Red Bull nem neki, hanem előző csapattársának adott lehetőséget a szezon közben. Örül, hogy jól reagált a kihívásra.

Az idei Forma-1-es szezon egyik meg nem énekelt hőse Carlos Sainz, aki a tavalyi Ferrari-motorral hajtott Toro Rossóval több futamon is vitézkedett, és a csapatfőnökök összesített értékelése szerint a tíz legjobb teljesítményt nyújtó pilóta között volt. Mindezt tette úgy, hogy komoly lelki megpróbáltatáson ment keresztül, miután a Red Bull nem őt, hanem Max Verstappent ültette be a küszködő Danyiil Kvjat helyére az Orosz és a Spanyol Nagydíj között.

- nyilatkozta az Autosportnak. - Sokat beszéltek arról, hogy milyen nehéz volt Kvjatnak. Az emberek azt gondolták, nekem meg könnyű lehetett."

Sainz nehezen élte meg, hogy nem őt választották Forrás: 2016 Getty Images/Charles Coates

"Nem vették számításba, hogy én is gyötrelmes időszakon mentem át, és hogy reagálnom kellett, fel kellett hívnom magamra a Red Bull figyelmét."

"Azt mondtam magamnak: 'Bebizonyítom nektek, hogy tévedtetek.' Közvetlenül ezután futottam a három legjobb Forma-1-es versenyemet, és Bakuban elém is tettek egy szerződést, amit rögtön aláírtam. Ez fordulópont volt, megfelelően reagáltam a roppant nehéz szituációra."

Sainz idén tízszer került be a pontszerzők közé, a legjobb eredménye három 6. hely volt Barcelonából, Austinból és Interlagosból

– új csapattársa ezalatt mindössze 4 pontot kapart össze a Toro Rossónál. A spanyol tudja, hogy a jövője szempontjából fontos volt a párharc megnyerése.

"Rossz vágányra terelte volna az F1-es karrierem, ha nem végzek jó munkát Kvjat ellen. Nagy nyomás alá kerültem, de a legjobb formámat hoztam" - mondta.

A Toro Rosso 2017-ben változatlan pilótafelállással vesz részt a világbajnokságban, a motorszállítójuk viszont a Ferrari helyett újra a Renault lesz.