Vágólapra másolva!
A Ferrari tehetségkutató programjának volt tagja, Raffaele Marciello feladta az álmát, hogy az F1-ben versenyezzen. Szerinte irreális összegekbe kerül, hogy egy fiatal megkezdhesse a pályafutását.

Letett a Forma-1-ről az olaszok egyik reménysége, Raffaele Marciello, aki 2015-ig a Ferrari tehetségkutató programjának is tagja volt, de az autógyártó nem hosszabbított vele, miután első két GP2-es szezonjában csak a 8. és a 7. helyet tudta megszerezni. Marciello az idén is maradt az F1 előszobájában, a 4. helyezett lett, de belátta, hogy az esélye „nulla”, hogy bekerüljön a világbajnokságba.

„Az embernek 10-15 millió (euróra) van szüksége, és nekem nincs pénzem, úgyhogy nekem nem jut a Forma-1-ből. Mindig, mindenhez pénz kell” – kesergett a Motorsport.com-nak.

Marcello nem szeretné állni a számlát, de nem bánná, ha más megtenné Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

„Reálisan kell látni a dolgokat, és nem baromságokról álmodozni. A Forma-1-hez pénz kell, és ha az nincs, akkor nincs Forma-1-sem. Az a lényeg, hogy más lehetőségeket ne veszítsek el azért, mert valami lehetetlenben gondolkodom. Szerintem eddig jó munkát végeztem. Megnyertem a Forma-3-at, több olyan versenyzőt is legyőztem ott, akik ma már a Forma-1-ben vannak, úgyhogy én is megérdemelném, hogy eljussak oda.”

Marciello kijelentette, jövőre nem marad a GP2-ben, mert úgy véli, ha nyerne, akkor is elő kellene teremtenie az F1-es szerződéshez szükséges pénzt, ezért inkább a GT-versenyzés felé kacsintgat. Elismerte, hogy kapott anyagi támogatást az olasz autósport szövetségtől, de szerinte nem annyit, amennyit más országokból származó ellenfelei, és

szerinte az olasz nagyvállalatoknak is a hazai pilóták mögé kellene állniuk.

„Nem lenne szükségünk pénzre az örökkévalóságig, talán csak egy évre, aztán utána beindulnak a dolgok, és majd nem kell fizetnünk azért, hogy versenyezzünk. Számomra viszont szezononként 10 millió egyszerűen hülyeség. Ha lenne 10 millióm, akkor sem fizetnék a Forma-1-ért, inkább eltenném magamnak, és életem végéig nyaralnék. Valami nincs rendben a rendszerrel, nagy kár érte.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!