Schumacher minden idők 5. legjobban kereső sportolója

Forma-1, Jean Todt, Michael Schumacher, Scuderia Ferrari, Olasz Nagydíj 2006
German Ferrari driver Michael Schumacher (R) and French Ferrari General Director Jean Todt celebrate on the podium of the Monza racetrack after the Italian Formula One Grand prix, 10 September 2006 in Monza. Schumacher won the race ahead of Finnish McLaren-Mercedes driver Kimi Raikkonen and Polish BMW Sauber driver Robert Kubica. AFP PHOTO PATRICK HERTZOG / AFP PHOTO / PATRICK HERTZOG
Vágólapra másolva!
Legalábbis a Forbes friss listája szerint, amely 1 milliárd dollárra becsüli a hétszeres világbajnok által keresett összeget. Schumachert egy kosárlabdázó és három golfozó előzi meg.

A világ egyik legtekintélyesebb üzleti magazinja, a Forbes egy listát állított össze minden idők legjobban kereső sportolóiról. Az első öt helyezett közé a valaha volt legsikeresebb Forma-1-es versenyző, Michael Schumacher is bekerült, aki a lap becslései szerint

1 milliárd dollárt keresett a pályafutása során,

ez a lista 5. helyére elég.

Schumacher a legjobban kereső sportolók egyike volt Forrás: AFP/Patrick Hertzog

A Forbes többféle bevételi forrást is figyelembe vett a lista összeállításakor: a sportolók alapfizetését, a bónuszokat, a pénzdíjakat, a reklám- és licencszerződéseket, valamint többek között a róluk írt könyvekből származó bevételt és a nyilvános megjelenéseikért kapott pénzt. A befektetéseikből származó bevételeket azonban figyelmen kívül hagyták, és a leadózott jövedelmüket sem vonták le.

A lista élén a korábbi NBA-sztár, a minden idők egyik legjobb kosárlabdázójának tartott amerikai Michael Jordan áll, aki a Forbes szerint 1,7 milliárd dollárt keresett.

A második helyet a szintén amerikai profi golfozó, Tiger Woods foglalja el, aki eddig 1,65 milliárd dollárt keresett a sikeres pályafutásának köszönhetően. A lista harmadik és negyedik helyén is egy-egy golfozó áll: az idén szeptember elhunyt Arnold Palmer 1,35 milliárd dollárt gyűjtött élete során, Jack Nicklaus pedig 1,15 milliárdot.

Schumacher - a legmagasabban jegyzett nem amerikai sportolóként - 1 milliárd dollárral áll az 5. helyen. A hétszeres világbajnok, 91-szeres nagydíjgyőztes pilóta a vagyonának zömét a Benettonnal, a Ferrarival és a Mercedesszel kötött szerződéseiből, illetve a különböző pénzdíjakból és a reklámszerződéseiből szerezte.