Vágólapra másolva!
A német szerint a Ferrarinak a konstruktőri bajnokság 2. helyén kellett volna végeznie, de már az idény elején túl sok pontot veszítettek. Bízik benne, hogy jövőre erősebben térnek vissza.

A Ferrari három győzelemmel a konstruktőri bajnokság 2. helyén zárta a 2015-os idényt, az idei szezonnak ezért egyértelműen azzal a céllal vágtak neki, hogy megküzdjenek a Mercedesszel a világbajnoki címért. Az idényük azonban a vártnál jóval gyengébben sikerült: egyetlen futamgyőzelmet sem arattak, és a Red Bull is megelőzte őket, ezért csak a tabella 3. helyén zárták az évet.

Vettel szerint a Ferrarinak a Red Bull előtt kellett volna végeznie Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

A Ferrari az idény elején még erősebbnek tűnt a Red Bullnál, a nyári szünet előtt azonban az osztrákok megelőzték őket a pontversenyben, az év második felében pedig ők bizonyultak erősebbnek.

A szezon végére 70 pontot vertek a Ferrarira, de Vettel szerint a két autó tempóját elnézve nem reális a nagy különbség.

"Hullámvölgyekből állt az idényünk. Nem szerepeltünk olyan eredményesen, mint vártuk, sokkal jobb évünk lehetett volna - nyilatkozta Vettel, aki csapattársához, Kimi Räikkönenhez hasonlóan sok pontot bukott stratégiai hibák miatt, de gyakran küszködtek az autó beállításai és a gumihőmérsékletek miatt is. - Az idény elején nem sikerült elég pontot szereznünk, a végén pedig szoros csatát kellett vívnunk a Red Bull-lal."

- jelentette ki a német, aki a Red Bull egyik pilótájától, Daniel Ricciardótól is kikapott az egyéni pontversenyben, az ausztrál 44 ponttal többet szerzett nála. - A legnagyobb csalódás persze az volt, hogy a Mercedesszel nem tudtunk harcolni."

Optimistán várják 2017-et

Vettel ettől függetlenül bizakodva várja a 2017-es idényt, szerinte a Mattia Binotto köré szervezett új technikai részleggel is sikeresek lehetnek. "Sok változás történt a háttérben, amelyek mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy jövőre erősebben térjünk vissza" - mondta. Räikkönen is reménykedik benne, hogy sikerül kiküszöbölniük az idei hibáikat.

"Nagyobb tapadásra és több motorerőre van szükségünk, hogy gyorsabbak legyünk. Ez egyszerűen hangzik, de sajnos nem az - nyilatkozta. - Sok mindent sikerült azonban megértenünk, és remek szakemberek dolgoznak a csapatunkban, ezért bízom benne, hogy jövőre kijavítjuk a hibáinkat."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!