Vágólapra másolva!
A Red Bull versenyzője az ideit tartja pályafutása legjobb szezonjának, mivel időnként olyan teljesítménnyel rukkolt elő, amivel magát is meglepte. Csapatfőnöke úgy gondolja, Max Verstappen is egyre erősebb lesz a következő években.

Noha kettővel kevesebb győzelmet aratott, mint 2014-ben, és a Mercedes-pilóták mögött ugyanúgy bronzérmes lett a tabellán, mint akkor, a "szegény emberek világbajnoka", Daniel Ricciardo úgy érzi, az idei volt F1-es pályafutásának legjobb éve.

- jelentette ki. - Idén úgy éreztem, hogy mindent véghezvittem, mint amit 2014-ben, csak magasabb szinten, amikor igazán odatettem magam."

Ricciardo úgy érzi, az idén volt a legjobb eddig Forrás: Getty Images / Red Bull Content Pool/Clive Mason

Ricciardo két fordulóval a szezonzáró előtt, Mexikóban biztosította be a 3. helyet az egyéni pontversenyben. Azt nem mondhatni, hogy tökéletes kiszolgálásban részesült a Red Bulltól, ugyanis Barcelonában a stratégiáját, Monacóban az utolsó kerékcseréjét rontották el, és ez valószínűleg mindkét esetben a győzelemtől fosztotta meg – pedig mindkét helyszínen nagyot ment az időmérőn.

"Mindkettő káprázatosan sikerült, bár a legjobb a monacói volt. Alighanem arra a pole-körre emlékszem legélénkebben az évből, talán még a malajziai győzelemnél is jobban - mondta. - Halkan azt mondtam előtte az edzőimnek és a körülöttem lévőknek, hogy célba veszem a pole-t, és ezzel terhet raktam a vállamra."

Azzal is elégedett, ahogy a szezon közben mellé rendelt új csapattársa, Max Verstappen ellen helytállt.

A szélvészgyors holland jelenléte is kellett ahhoz, hogy még több tizedet kifacsarhasson az autójából.

"Egyes időmérőkön előfordult, hogy Max fél másodperccel gyorsabb volt nálam a Q1-ben és a Q2-ben, de a Q3-ban olyant kört rántottam elő, amivel 3-4 tizedet vertem rá - mondta. - Idén egész jó szintre jutottam el, párszor a saját elvárásaim is túlteljesítettem. Talán meg is lepődtem, hogy mire vagyok képes."

Verstappen még erősebb lesz, mint idén

A csapattársként futott első közös, barcelonai versenytől kezdve Ricciardo 220:191 arányban múlta felül a szerzett pontok számában Verstappent, aki a tabella 5. helyén zárt. Mindazonáltal több futamon tanúbizonyságot tett tehetségéről, és csapatfőnöke, Christian Horner szerint a jövőben még erősebb lesz.

"(Abu-Dzabiban) nagyon éretten vezetett, ezt igazolta, ahogy a szuperlágy és a lágy gumikra vigyázott. Úgy gondolom, ahogy gyűjti a tapasztalatot, egyre jobb lesz a következő években - nyilatkozta Verstappenről.

Hornert nem csupán Verstappen barcelonai győzelme nyűgözte le, hanem szinte második versenye: szerinte nagyon jól teljesített Montrealban, Silverstone-ban, Ausztriában, Japánban, Mexikóban, Brazíliában és Abu-Dzabiban is. "A jövő embereként tette le a névjegyét" - tette hozzá.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!