A Mercedes nem kapkod Alonso és Vettel után

Forma-1, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari, Fernando Alonso, McLaren Honda, Európa Nagydíj
2873630 06/16/2016 Ferrari team driver Sebastian Vettel, left, and McLaren team driver Fernando Alonso at a news conference before the European Grand Prix of the Formula One world car racing championship in Baku. ????????? ???????/Sputnik
Vágólapra másolva!
A héten elkezdik keresni a megoldást Nico Rosberg pótlására, de a csapatfőnöknek az a lehetőség tetszik legkevésbé, hogy elszipkázzanak egy sztárpilótát valamelyik vetélytársuktól.

A Mercedes menedzsmentje bizonyára arra készült, hogy a rekordhosszú, feszített szezon után, amelyet ismét dupla vb-címmel koronáztak meg, szusszanhatnak egy picit – egy darabig azonban biztos lemondhatnak erről, miután Nico Rosberg pénteken minden előzmény nélkül bejelentette a visszavonulását.

Három hónappal az előszezoni tesztek előtt így nem tudni, Lewis Hamilton mellett ki vezetheti a másik Ezüstnyilat. Jelentkezők bőven akadnak; Niki Lauda szerint a fél mezőny ácsingózik a helyre, Toto Wollfnak viszont "az a lehetőség tetszik legkevésbé", hogy olyan pilótával pótolják Rosberget, akinek szerződése van 2017-re egy másik csapattal.

Erre hivatkozva Sebastian Vettel vagy Fernando Alonso leigazolását nem tekinti prioritásnak.

"Nem áll szándékomban beavatkozni a Ferrari belső ügyeibe, és azt sem tudom, hogy Sebastian vajon akarna-e egyáltalán hozzánk jönni - nyilatkozta a Mercedes csapatfőnöke a Gazzetta Dello Sportnak. - Ugyanez a helyzet (Alonsóval). Mit csinálna a Ferrari vagy a McLaren Vettel vagy Alonso nélkül decemberben? Vagy a Williams (Valtteri) Bottas nélkül?"

A Mercedes nem vadászik Vettelre és Alonsóra Forrás: Sputnik

Az említett versenyzők neve azért valószínűleg még sokszor elhangzik a találgatások során. Vettel ugyanakkor a Ferrari World Finals daytonai rendezvényén kijelentette, hogy marad a Ferrarinál.

- felelte a Motorsport.com kérdésére, amely egyébként részben arra irányult, hogy felvette-e vele a kapcsolatot a Mercedes.

Ahogy Alonso, úgy Vettel nevét is azért dobták be a potenciális jelöltek kalapjába, mert jelenlegi csapatával kissé kiábrándító szezont zárt. A négyszeres világbajnok mindazonáltal optimistán készül 2017-re. "Nagyon bizakodva várjuk a következő évet - szögezte le. - Úgy vélem, a csapat erősödik, ezt a pályán és a gyárban is így éreztük az elmúlt hónapokban. Képesek lehetünk jobb csomagot összerakni, (mint idén)."

A Ferrari vagy a McLaren útját járják?

Toto Wolff azt mondta, az istálló Brackley-ban található főhadiszállásán hétfőn rögtön elkezdik a megoldást keresni Rosberg pótlására. Több forgatókönyv hever előttük, és ezek között csak a harmadik változat az, hogy megfúrják az egyik rivális csapatot.

Ehhez olyan pilótát kell találnunk, aki rendszeresen szállíthatja a pontokat a konstruktőri bajnokságba - mondta Wolff. - A második verzió, hogy az egyik fiatal pilótánkat, (Esteban) Ocont vagy (Pascal) Wehrleint léptetjük elő. Más csapatok is adtak lehetőséget az ifjoncaiknak, például (a Red Bull Max) Verstappennek, (a McLaren Stoffel) Vandoorne-nak."

"A harmadik út az, hogy a vetélytársaktól próbálunk szerezni egy élversenyzőt."

Az említett Ocon 2017-re már leszerződött a Force Indiához, Wehrlein jövője ugyanakkor még nem tisztázott. Nekik az idei volt az első szezonjuk a Forma-1-ben, így kérdéses, hogy jövőre bizalmat kapnak-e a Mercedes színeiben.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!