Vágólapra másolva!
Niki Lauda szerint a Mercedesnél sokan rossz néven vették, hogy Nico Rosberg rögtön a világbajnokság megnyerése után veszi a sátorfáját. Bernie Ecclestone is beszólt neki.

Az 1994-es szezon óta először fordul elő a Forma-1-ben, hogy a regnáló világbajnok nem védi meg a címét, mivel Alain Prosthoz hasonlóan Nico Rosberg is úgy döntött, hogy a szezon végén visszavonul. Prost esetében viszont ezt előre lehetett tudni, Rosberg viszont még a saját főnökeit is sokkolta, amikor telefonon közölte velük a döntését.

„A nyilvános bejelentés előtt néhány órával mondta el nekünk is, telefonon – nyilatkozta Niki Lauda, a Mercedes-csapat ügyvezetői jogkör nélküli elnöke a La Gazzetta dello Sportnak. – Nekem rosszul esett, nem számítottam erre. A Mercedesnél senki sem képzelte, hogy (Rosbergnek) elege lett. Először nem is hittem el. ’Nico, talán viccelsz?’ – de azt mondta, hogy ez az igazság. Hihetetlen volt.”

Sokan beülnének a helyére Forrás: AFP/2016 Getty Images/Lars Baron

„Amikor én megnyertem az első világbajnoki címemet, rögtön az járt a fejemben, hogyan fogom megnyerni a következőt. Nico esetében nem ez a helyzet. A döntése összezavarodottan és felkészületlenül ért minket.

Lauda azt mondta, hogy nehéz lesz Rosberget pótolni, mert „egy bajnokot, a 2016-os szezon legjobb versenyzőjét” vesztették el, és „a pilóták egy bizonyos szint fölött már leszerződtek más csapatokhoz. Egy fiatal pilóta alkalmazása kockázatos, mert nem tudni, hogy mennyire válik be. Gyakorlatilag a fél mezőny felajánlotta a szolgálatait.”

Toto Wolff és Niki Lauda év végi programja a vártnál sűrűbb lesz Forrás: Daimler

Rosberget korábbi ellenfelei, és Bernie Ecclestone is búcsúztatta. A többi versenyző kedves szavakkal köszöntötte a leköszönő világbajnokot, az F1 ügyvezetője viszont a Reutersnek azt mondta, „Rosbergnek többi idő kell, hogy elköltse a pénzét, ennyi az egész.” A 86 esztendős üzletember nem számít arra, hogy Sebastian Vettel lesz Rosberg utódja, mert

Sergio Pérez, Romain Grosjean, Kevin Magnussen, Nico Hülkenberg és Damon Hill is „tisztelettel” szólt Rosbergről a Twitteren, az 1996-os világbajnok Hill hozzátette azt is, hogy „az élet több annál, hogy körbe-körbe szaladgáljunk.” Honfitársa, a ’92-es világelső Nigel Mansell úgy vélte, Rosberg „nagyon-nagyon bátor döntést hozott, bizonyára nagyon erős érvei vannak.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!