Vágólapra másolva!
Bejelentette visszavonulását Nico Rosberg, a Forma-1-es világbajnoki sorozat idei győztese. A német pilóta Facebook-oldalán adott ki közleményt, melyben jelezte, már hétfő éjszaka, egy nappal vb-címét követően meghozta döntését.

"25 éve versenyzem, azóta az volt az álmom, hogy egyszer Forma-1-es világbajnok legyek, kemény munkával, fájdalommal, áldozatokkal járt, hogy elérjem a célom. És most megcsináltam. Megmásztam a hegyemet, a csúcson vagyok" - írta a közösségi oldalra.

Rosberg írt arról, hogy mennyire kemény volt az idei szezonja, hogy őrült módon küzdött minden szinten a legutóbbi két évad után, amely rosszul sikerült neki.

Amikor Szuzukában megnyerte a Japán Nagydíjat, akkor kezdett el játszani a gondolattal, hogy ha világbajnok lesz, akkor befejezi a pályafutását. "Az utolsó futamon, Abu-Dzabiban már vasárnap reggel tudtam, hogy ez lehet az utolsó futamom, a rajt előtt ezt már eldöntöttem" - írta Rosberg, aki hétfőn közölte a döntését feleségével és Georg Nolte menedzserrel.

A nő a világbajnok mögött

Köszönetet mondott feleségének, Viviannek: "Elképesztő volt, amit az idén művelt. Megértette, hogy ez az év mennyire fontos nekem, hogy mekkora lehetőség előtt állok.

és helyettem is vigyázott a lányunkra minden éjjel."

Az Abu-dzabi Nagydíj utáni önfeledt világbajnoki ünneplés a feleségével Forrás: AFP/Karim Sahib

Rosberg azt nem árulta el, hogy mit fog tenni ezek után. "Most csak élvezni akarom a pillanatot, majd beveszem a következő kanyart az életemben, és meglátom, mit tartogat majd számomra."

A 31 éves Rosberg 2006-ban mutatkozott be a Forma-1-ben, ahol 206 versenyen indult, 23 futamot nyert meg, összesen 57-szer állt dobogóra, 30-szor indulhatott az első rajtkockából, múlt vasárnap pedig első és így vélhetően utolsó vb-címét szerezte.

Nico Rosberg

született: 1985. június 27., Wiesbaden
lakóhely: Monte-Carlo (Monaco)
családi állapota: házas, felesége Vivian Sibold, lányuk Alaia 2015 augusztusában született
magasság/testsúly: 178 cm/67 kg
weboldal: www.nicorosberg.com
beszélt nyelvek: francia, olasz, spanyol, német, angol
csapatai: Williams (2006-2009), Mercedes (2010-2016)
első GP: 2006. március 12., Bahreini Nagydíj (Williams)
utolsó GP: 2016. november 27., Abu-Dzabi Nagydíj (Mercedes)
első GP-győzelem: 2012. április 12., Kínai Nagydíj (Mercedes)
összes futam a Forma-1-ben: 206
futamgyőzelem: 23 (ebből 2016-ben 9)
első rajtkocka: 30
világbajnoki pontok: 1576,5
legnagyobb sikere: Forma-1-es világbajnok (2016)

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!