Jótékonykodással vezekel a Pérezt Trumppal kiakasztó szponzor

Forma-1, Sergio Pérez, Force India, Osztrák Nagydíj
SPIELBERG,AUSTRIA,30.JUN.16 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, preview. Image shows Sergio Perez (MEX/ Force India). Photo: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber - For editorial use only. Image is free of charge.
Vágólapra másolva!
A mexikóiakból gúnyt űző napszemüveggyártó bukta a szponzori megállapodást a Force India versenyzőjével, de egy szegény gyermekeket támogató alapítvány létrehozásával megpróbálja jóvátenni a hibát.

Megpróbálja jóvátenni hibáját a mexikóiakon gúnyolódó napszemüveg-gyártó cég, amellyel az ízléstelen poén miatt azonnal felbontotta szponzori szerződését Sergio Pérez. A Hawkers egy Twitter-bejegyzésben Donald Trump választási győzelme után úgy reklámozta termékeit a mexikóiaknak: viseljék őket, "hogy ne lássák a könnyeiket a fal építése közben."

Pérez dobta a mexikóiakon poénkodó napszemüvegcéget Forrás: GEPA pictures/Gepa Pictures/ Daniel Goetzhaber

A cég az egyik kommunikációs menedzserét hibáztatta a marketinghúzásért – arról nem szól a fáma, hogy neki mi lett a sorsa –, és az egyik legolvasottabb mexikói napilapban, az El Universalban egész oldalas hirdetésben kért bocsánatot.

- áll a hirdetésben, amelybe reméljük, senki sem köt bele a kissé félreérthető megfogalmazás miatt. - Bár nem számítunk rá, hogy feledésbe merül a botrány, minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy többé ne forduljon elő ilyesmi. Veled és a mexikói emberekkel maradunk, illetve mindazokkal, akik ellenzik a hátrányos megkülönböztetést és a rasszizmust."

A gyártó emellett bejelentette: létrehoznak egy szegény gyermekeket támogató karitatív szervezetet, a "Dear Sergio x Hawkers Foundation-t", melynek 25 ezer dollárt adományoznak.

A Hawkers csupán néhány hétig szponzorálhatta a Force India versenyzőjét, sőt a Pérez nevével fémjelzett, húszezer darabos napszemüveg kollekciójukat is meg kellett semmisíteniük.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!