Vágólapra másolva!
Räikkönen úgy érzi, nem zárt rossz napot, Vettel pedig kifejezetten elégedetten nyilatkozott a Mexikói Nagydíj nyitányát követően. A német szerint Hamilton köre nem sikerült tökéletesen, de azt mondja, a Ferrarinak nem a Mercedesszel, hanem saját teljesítményével kell foglalkoznia.

A hetek óta vegetáló Ferrarinál úgy tűnik, a Mexikói Nagydíjon végre komolyabban labdába rúghatnak: bár még csak a pénteki edzésnap ment le, a délutáni tréningen Sebastian Vettel érte el a legjobb időt, 4 ezredmásodperccel megelőzve Lewis Hamiltont, aki két szuperlágy gumis próbálkozásból egyszer sem tudta letaszítani az élről a németet.

Vettel elégedetten szállt ki az autóból, bár sejti, hogy szombaton nagy valószínűséggel ismét a Mercedes viheti a prímet.

- véli.

"Realistán kell készülnünk holnapra. Ha minden úgy alakul, mint ma, nyilván elfogadjuk, de saját magunkra kell figyelnünk. Nagyon jól sikerült a mai napunk, amit nem az eredmény, hanem az alapján minősítek, hogy összességében milyennek éreztem a tempóm, méghozzá nem csupán egyetlen, hanem az összes kört tekintve. Semmilyen probléma sem merült fel, végig az ütemterv előtt jártunk, úgyhogy nagyon jó napot zártunk."

Vettel elégedett volt a tempójával Forrás: AFP/2016 Getty Images/Clive Mason

"Nem most van itt az ideje a bizsergető érzésnek. Akkor lesz, ha holnap délután is ebben a pozícióban végzünk."

Vettel közel fél másodpercet vert a másik Mercedest vezető Nico Rosbergre, akitől mindössze 34 ezreddel kapott ki Kimi Räikkönen. A finn a nyilatkozata közben szokás szerint nem távolodott el a semleges értékeléstől, úgy vélte, "nem volt túl rossz" a pénteki edzésnapja.

"Minden rendben volt, nem történt semmi különös. Vannak tennivalóink, ahogy a pénteki napokon lenni szokott - mondta. - Reméljük, hogy az új gumikon holnap még jobb tempót tudunk diktálni."

A Ferrari a július eleji Osztrák Nagydíj óta csak egyszer ért oda a dobogóra, amikor Vettel 3. lett Monzában.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!