Verstappen mostantól inkább hallgat a csapatrádión

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull Racing, Szingapúri Nagydíj
SINGAPORE - SEPTEMBER 16: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing in the garage during practice for the Formula One Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 16, 2016 in Singapore. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20160916-00291 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Feltűnt neki, hogy sok üzenetét közvetítik, és nem akar unszimpatikusnak tűnni, ezért inkább hallgatni fog. Elárulta, miért ment ki hívatlanul a bokszutcába az USA Nagydíjon.

Az F1-es futamok üde színfoltjai a versenyzők és a csapat közötti rádiós kommunikációból kiragadott, és közvetített részletek. Ezek olykor segítenek a versenytaktikák megértésében, és a pilóták vérmérsékletéről is árulkodnak. Fiatal kora és rövid pályafutása ellenére Max Verstappen már most az egyik legszínesebb egyéniség harsány üzeneteinek köszönhetően. Ez viszont megváltozhat.

„Ha csak megnyomom a rádió gombját, már közvetítik is, és néha kissé arrogánsnak tűnök, főleg, amikor azt mondom, hogy nem azért vagyok itt, hogy a 4. legyek – magyarázta a Red Bull versenyzője. „Ez jutott az eszembe. Versenyzőként nyerni akarok. A rádióban úgy tűnik, hogy nagyképű vagyok, és nem hallgatok a csapatra, de ez nem nekik szól. Inkább csak annyi fogok mondani, hogy igen, nem, oké.”

Ne szólj szám, nem fáj fejem Forrás: 2016 Getty Images/Mark Thompson

Verstappen úgy véli, a rádiós kommunikáció megosztja a közönséget: „Néhányan imádják, néhányan nem, úgyhogy, ha nem szólok semmit, akkor nem lehet majd vitatkozni ezen.”

A holland pilóta olykor még a neki bizalmat szavazó főnökeit is kiborítja a türelmetlenségével,

de szerinte „többé-kevésbé” jó a hozzáállása. Édesapjától már megszokta, hogy bírálják, és azt mondja, Kimi Räikkönen kritikái után az vált be neki a legjobban, hogy egyszerűen tovább lép a vitás esetektől.

Véleményes szituációba gyakran keveredik, de olyat ritkán látni, hogy nagy hibát követ el,

de az USA Nagydíjon ez is előfordult, amikor váratlanul megjelent a bokszutcában, szerelői viszont nem számítottak erre. A Red Bull pilótája azt mondja, egyszerűen elbambult a futamon.

„Már egy órája vezettem, a komfortzónámban voltam, kicsit olyan ez, mint a robotpilóta – mondta. – Láttam, hogy az előző körben Daniel (Ricciardo) kiáll a bokszba, és azt gondoltam, hogy én következek. Itt szúrtam el. Talán kicsit túlságosan is magammal foglalkoztam. Ez már megtörtént, de nem fordul elő újra.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!