A Mercedes örül, hogy a Red Bull sem tökéletes

Forma-1, Nico Rosberg, Mercedes, Bahreini Nagydíj
Mercedes AMG Petronas F1 Racing team's driver Nico Rosberg drives during the third practice session at the Sakhir circuit in Manama on April 2, 2016 ahead of the Bahrain Formula One Grand Prix. AFP PHOTO / MOHAMMED AL-SHAIKH / AFP PHOTO / MOHAMMED AL-SHAIKH
Vágólapra másolva!
A világbajnok istálló technikai vezetője, Paddy Lowe érdeklődéssel értesült arról, hogy a Red Bullnál sem alakult minden terv szerint az idén. Nem mer jóslásokba bocsátkozni.

Bár a Mercedes az idén is elsöprő fölénnyel nyeri meg a világbajnokságokat, és mindössze két futamon nem az ő autóik nyertek, az Ezüstnyilak teljesítménye olykor hullámzóan alakult. Az idén már ritkán értek el kettős győzelmet, és előfordult, hogy az előnyük sem volt akkora, mint ahogy azt várták. Elismerték, néha nem úgy szerepeltek egy adott pályán, ahogy azt várták.

„Való igaz, hogy az események néha nem úgy alakultak az idén, ahogy arra számítottunk, és érdeklődve olvastam, hogy a Red Bullnál is ugyanígy vannak ezzel” – nyilatkozta Paddy Lowe, a Mercedes technikai csapatfőnöke a Motorsport.com-nak.

Rosberg vezeti a pontversenyt Forrás: AFP/Mohammed Al-Shaikh

„Szerintem mindannyian kicsit összezavarodunk, amikor az adatokat a pályák jellegzetességeihez viszonyítjuk. Egyszerre mindig csak egy versennyel foglalkozunk, és abból próbáljuk kihozni a legtöbbet – tette hozzá, és azt mondta,

inkább nem is tippelne arra vonatkozóan, hogy a Red Bull mennyire lesz erős a hétvégén, Mexikóban.

A következő fordulót a szokatlan mexikóvárosi pályán rendezik, amelynek egy része Monzát idézően gyors, a többi szektorban viszont egymást követik a kanyarok, és a tengerszint feletti magasság is minden egyéb helyszínt meghalad, és komolyan rontja az erőforrások teljesítményét.

Tavaly Rosberg nyert Mexikóban Forrás: Daimler

„A magasság miatt ez a szokatlan pályák egyike. Másként kell üzemeltetni a motorokat és az aerodinamikát is másként állítjuk be az alacsony légsűrűség miatt. Tavaly érdekes versenyünk volt, messze a leglelkesebb közönséggel, mert annyira elkötelezettek a versenyzés mellett. A ’90-es évek eleje óta emlékszem erre, nagyszerű, hogy ismét visszatérhetünk.”

A Mercedes irigylésre méltó helyzetben van,

mert a konstruktőri világbajnokságot már megnyerték, és az is biztos, hogy Nico Rosberg vagy Lewis Hamilton szerzi meg az egyéni címet is. Toto Wolff, a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója mégsem nyugodhat meg.

– utalt a pilótáira a Sky Sportsnak nyilatkozva. – Nincs az a pszichológiai hadviselés, amit az elmúlt években láthattunk. Mindketten jókedvűek, de én mindig kételkedek, és várom, hogy kitör-e a vulkán vagy sem. Majd kiderül. Kezdünk a szezon végéhez érni, mindketten mindent vagy semmit alapon mennek, és szerintem elhangzanak majd olyan dolgok, amiket másnap már bánnak majd.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!