Magnussent megbüntették, Alonsót nem

Forma-1, Fernando Alonso, McLaren, USA Nagydíj
AUSTIN, TX - OCTOBER 22: Fernando Alonso of Spain driving the (14) McLaren Honda Formula 1 Team McLaren MP4-31 Honda RA616H Hybrid turbo on track during final practice for the United States Formula One Grand Prix at Circuit of The Americas on October 22, 2016 in Austin, United States. Clive Mason/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A dán Kvjatot előzte meg szabálytalanul, az időbüntetés miatt pozíciót is veszített. Massa úgy érzi, Alonso hibája volt az ütközés.

Felipe Massa a 7. helyen ért célba az USA Nagydíjon, ami a Williams utóbbi időben mutatott formáját tekintve nem rossz eredmény, a brazil mégis bosszús volt a verseny után. A futam utolsó szakaszában ugyanis hosszú körökön át haladt a 6. helyen Carlos Sainz mögött, és úgy érezte, az 5. pozíciót is elveheti a spanyoltól. Közben azonban Fernando Alonso is felzárkózott mögéjük, és 4 körrel a leintés előtt egy agresszív manőverrel megelőzte Massát.

„Én csak befordultam, de ő teljesen beesett mellém. Nekem jött, ettől defektet kaptam – mondta. – Szerintem az ő felelőssége volt.

hogy jobb helyen érjek célba, pedig szerintem az 5. hely is elérhető lett volna az utolsó körökben."

Alonso szerint egyszerű versenybaleset történt, és a sportfelügyelők is egyetértettek vele,

egyik pilótát sem büntették meg a futam után.

"Már mellette voltam, nem arról volt szó, hogy hátulról érkezve valami őrültséget csináltam - nyilatkozta. "Nem volt hely, hogy ott kanyarodjon be."

Alonso remek formában versenyzett Austinban Forrás: AFP/2016 Getty Images/Clive Mason

A spanyol az utolsó előtti körben Sainz Toro Rossóját is maga mögött hagyta, és az idei legjobb eredményét beállítva az 5. helyen végzett. "A Toro Rossót sokkal könnyebb volt megelőzni, mert ők nagyon lassúak az egyenesben, elég volt csak kinyitnom a DRS-t."

Magnussen nem úszta meg

A futam után még egy incidenst vizsgáltak a sportfelügyelők, mégpedig Kevin Magnussen és Danyiil Kvjat párharcát. A dán sikeresen elvette az orosztól a 11. helyet, de az előzés közben leszaladt a pályáról, amivel az ítélet szerint előnyhöz jutott. Mivel nem adta vissza Kvjatnak a pozícióját,

5 másodperces időbüntetést kapott,

amivel utólag egy pozíciót is veszített. Magnussen 2 büntetőpontot is kapott, a 12 hónapos időszakban a negyediknél jár.

"Bosszantó, hogy megbüntettek, de ez is a versenyzés része - mondta a dán. - Egyébként elég jó versenyem volt, ha figyelembe vesszük, hogy a 18. helyről indultam. A végén nagyon jól szórakoztam, mert a szuperlágy gumikon keményen hajthattam a kockás zászlóig."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!