Hamilton a katasztrofális fékbeállításai miatt kapott ki Rosbergtől

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes, USA Nagydíj
AUSTIN, TX - OCTOBER 21: Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes F1 WO7 Mercedes PU106C Hybrid turbo on track during practice for the United States Formula One Grand Prix at Circuit of The Americas on October 21, 2016 in Austin, United States. Clive Mason/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Mercedes mindkét pilótája úgy gondolja, hogy az autójuk sokat javulhat az időmérőig, de Rosberg szerint a Red Bull tempóját sem szabad figyelmen kívül hagyni.

A Mercedes mindkét szabadedzést megnyerte az USA Nagydíj első napján, de a mérvadóbb délutáni edzésen kevésbé tűnt meggyőzőnek a fölényük, mint délelőtt. Nico Rosberg alig 2 tizeddel előzte meg Daniel Ricciardót, Lewis Hamilton pedig a 3. helyre szorult az ausztrál mögött. A brit ennek ellenére nem aggódik túlzottan, mert

tudja, mi okozta a délutáni küszködését.

"A második edzésen nem éreztem jól magam az autómban" - nyilatkozta. "A fékekkel volt baj, emiatt elég sok időt vesztettem. A délelőtti edzés után elvégeztünk néhány változtatást, ettől javult is az autóm, de később a fékek beállításain is módosítottunk, és ez katasztrofálisnak bizonyult."

Hamilton biztos benne, hogy a Mercedes szombaton sokkal többet ki tud majd hozni az autójából, ezért nem tulajdonít nagy jelentőséget a szombati eredményeknek. "Minden körömben túlkormányzottsággal küszködtem, de ezt holnapra ki tudjuk javítani. Még nagyon sok maradt bennünk, ha megoldjuk a fékeket érintő problémát, újra gyorsak lehetünk" - magyarázta a brit, aki délelőtt 3 tizeddel volt gyorsabb a csapattársánál, délután pedig ugyanennyivel kapott ki tőle.

Hamilton délután nem volt elégedett az autójával Forrás: AFP/2016 Getty Images/Clive Mason

A címvédő elismerte, hogy a pénteki köridők alapján a Red Bull veszélyt jelenthet rájuk, de bízik a Mercedes tempójában. "Ricciardo tényleg nagyon gyorsnak tűnik.

Annyi azonban biztos, hogy nincsenek nagy hátrányban."

A szél is tényező lehet

Rosberg szerint várható volt, hogy a Red Bull Texasban is megközelíti a Mercedest. "Az elmúlt néhány versenyen is úgy tűnt, veszélyesek lehetnek ránk. Közel vannak hozzánk, ez ezen a hétvégén sincs másként."

A bajnokság éllovasa egyébként rámutatott, hogy a pénteki edzésen gyűjtött adatok kevésbé lehetnek értékesek, ha az előrejelzéseknek megfelelően szombaton megváltozik a szélirány. "180 fokkal volt változni a szélirány, érdekes lesz látni, ennek milyen hatásai lesznek - mondta. - Teljesen megváltozhat az autónk viselkedése,

és mindent elölről kell kezdenünk. Ez nagy kihívás lesz."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!