Vágólapra másolva!
A Red Bull versenyzője szerint a Scuderia Japánban bizonyította, hogy készek meglepetést okozni, ezért úgy véli, tökéletes munkát kell végezniük, hogy Austinban legyőzhessék a Ferrarikat.

Az idei szezon európai szakaszának kezdete óta elsősorban a Red Bull és a Ferrari csatája határozza meg a pontszerző helyek alakulását. Úgy kezdtük 2016-ot, hogy a Scuderia a Mercedes babérjaira tört, négy futammal a világbajnokság vége előtt viszont már kénytelenek beérni a konstruktőri pontverseny 3. helyével. A Malajziai Nagydíj győztese, Daniel Ricciardo viszont nem írja le őket.

„A Ferrari mostanában hihetetlenül gyors volt – vélte. – Japánban kiváló munkát végeztek, talán még annál is gyorsabban mentek, mint ahogy azt vártuk tőlük. Ez ilyen, néha mi voltunk gyorsabbak a vártnál, máskor arra számítottunk, hogy mi leszünk a jobbak, de ez nem feltétlenül így alakult.”

Egy farmon is helytállt Forrás: Robert Snow/Red Bull Content Pool/Robert Snow

Ricciardo szerint „zavaros”, hogy éppen melyik istálló áll jobban az erőviszonyok terén, mely csapat csomagja passzol jobban egy adott pályához, és azt mondta, lehet, hogy a Ferrari pont ezen a hétvégén válik ismét veszélyes ellenféllé.

Sebastian Vettel az előző nyolc futam alatt mindössze a motorerőt előtérbe helyező Monzában tudta mindkét Red Bullt legyőzni, bár Japánban is úgy tűnt, hogy lehet erre esélye.

„Végül is, Seb nem érte el a dobogót. Nem néztem még vissza az egész versenyt, de úgy tűnt, hogy elég jó az autójuk a dobogóhoz. Szerintem alulteljesítettek ahhoz képest, amire az autójuk képes volt, de ettől függetlenül arra számítok, hogy gyorsak lesznek” – mondta az ausztrál, aki arra alapozta a véleményét, hogy az austini pálya hasonlít a szuzukai 1-es szektorra, ahol a Ferrari gyors volt.

Ezekből még nem ivott, de az amerikai akcentussal viccelődött Austinban Forrás: AFP/2016 Getty Images/Mark Thompson

Vettel Japánban elsősorban az elbaltázott stratégia miatt maradt le a dobogóról, mert a 7. helyről is gyorsan előre tudott jönni a legjobb 3 közé, de miközben Max Verstappent próbálták megelőzni, végül Lewis Hamilton elorozta előre a dobogós pozíciót.

de szerintem nem voltunk olyan gyorsak, mint mögöttünk Lewis, és akkoriban nem is rá figyeltünk, hanem arra, hogy elkapjuk Maxot. Megpróbáltunk valami mást. Működhetett volna, és akkor hősök lennénk, de ezúttal nem vált be. Nincs semmi baj, ezzel is együtt tudunk élni.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!