Vágólapra másolva!
Lapértesülés szerint a Scuderia korábbi technikai igazgatója, James Allison a Red Bull-lal tárgyal. Az olaszok kiszemeltje, James Key is másik munkahelyet nézett ki magának.

A nyár egyik központi témája volt, hogy a romló eredmények közepette a Ferrari közös megegyezéssel megvált technikai igazgatójától, James Allisontól. A brit szakember hazatért, és felesége váratlan halála után több időt tölt gyermekeivel, de természetesen más csapatokkal is összefüggésbe hozták. Felmerült, hogy visszatér a Renault-hoz, az Auto Motor und Sport szerint azonban más lehetőségei is vannak.

A szaklap úgy tudja, hogy Allison 2017 áprilisától vállalhat munkát, és a McLarennel valamint a Red Bullal tárgyal, bár a Williams is megkereste őt. Noha a kisebb csapatoknál több betöltetlen állás van, akár magas pozíciókban is, valószínű, hogy Allison a Renault, a McLaren vagy a Red Bull színeiben tér majd vissza. Az AMuS nemrég, Szingapúrban értesült arról, hogy Allison és a Red Bull kapcsolatban áll egymással.

James Allison iránt nagy a kereslet Forrás: Lotus

Ez összefüggésben lehet azzal, hogy a lap szerint James Key, a Toro Rosso technikai igazgatója a szerződése lejártakor, 2017 végén elhagyja csapatát, és a nyugdíjba vonuló Pat Symonds utódja lesz a Williamsnél. Symonds két év múlva 65 esztendős lesz, így elérkezhet pályafutása végére. Key-t korábban a Ferrari is próbálta megszerezni, de a brit szakember nem akart átigazolni.

Nem valószínű, hogy Allison éppen Key helyét venné át a Red Bull által működtetett csapatnál, hiszen részint pont azért hagyta el a Ferrarit, mert haza akart költözni Angliába. Az lehetséges viszont, hogy ismét átszervezik a két istálló technikai menedzsmentjét, amelynek a sztártervező, Adrian Newey már csak részmunkaidős tagja. Igaz, Christian Horner nemrég arról beszélt, hogy Newey-t ismét lelkesedéssel töltik el az új F1-es technikai szabályok.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!