Vágólapra másolva!
A versenytempójukban eddig is bíztak, de azt hitték, a Ferrari egy körön gyorsabb lesz náluk Malajziában. Verstappen optimistán várja a versenyt, de nem tudja, mennyi esélye lesz a Mercedesek ellen.

Az már a pénteki szabadedzéseken is látszott, hogy a Red Bull versenytempója kitűnő Malajziában, de egy körön a Ferrari tűnt gyorsabbnak az első edzésnapon. Szombaton azonban fordult a kocka: már a harmadik szabadedzésen is Max Verstappen került a legközelebb Lewis Hamilton idejéhez, az időmérőn pedig mindkét Red Bull a Ferrarik elé került, és a 3-4. rajtkockából vághatnak neki a versenynek.

„Ez jobb eredmény, mint amire számítottunk, mert a Ferrari nagyon erősnek tűnt a rövid etapokon - nyilatkozta a csapatfőnök Christian Horner a Motorsport.com-nak. - Mindkét versenyzőnk rendkívül erős kört futott. A Mercedes megint elérhetetlen volt, de szerintem remek teljesítmény, hogy a miénk a második rajtsor."

Csapaton belül Verstappen érte el a jobb időt, 47 ezreddel verte Daniel Ricciardót, a pole-t megszerző Hamilton mögött azonban több mint fél másodperc volt a lemaradása. A holland nem igazán tudja, milyen eredményre számíthat vasárnap, de azt ígéri, szokásához híven mindent bele fog adni.

A hosszú etapokon biztató a tempónk, ezért a tegnapi edzések után a rövidebb távokra kellett koncentrálnunk. Szerencsére sikerült is javulnunk" – magyarázta.

A Red Bull a versenytempójában bízik Malajziában - katt a galériához! Forrás: AFP/Manan Vatsyayana

„(Nico) Rosberg mögött kevesebb mint 2 tized volt a lemaradásom, de szerintem ez nem tükrözi a valódi erőviszonyokat, legalábbis ami az egykörös tempót illeti – tette hozzá a Spanyol Nagydíj győztese. – Holnap viszont sok tényező változhat, például melegebb időt mondanak, de akár az eső is eleredhet. Szerintem nem lehet megjósolni, hogyan fogunk szerepelni, de én optimistán várom a futamot."

Ricciardo sem bánkódik

Elégedett volt az eredményével Ricciardo is, aki a szombati szabadedzésen csak a 6. helyen végzett, de az időmérőn alig kapott ki Verstappentől. Az ausztrál az esetek többségében előrébb végez az időmérőkön, mint a csapattársa, de

szerinte természetes, hogy a holland egyre többször legyőzi őt.

„Tudom, hogy keményen kell küzdenem ellene, elvégre már számtalanszor bizonyította, milyen tempóra képes az F1-ben, és egyre tapasztaltabb" – mondta.

„Ma is gyorsabb volt nálam. Nem követtem el egyetlen jelentős hibát sem, elég tiszta kört futottam, ráadásul az első két szektorban még én voltam a gyorsabb. A harmadik szektor nem lett tökéletes, de így sem bánkódhatok, hiszen tegnap óta sokat javultunk. Nagyon örülök, hogy mindkét Ferrarit sikerült legyőznünk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!