Verstappen: A futamon erős lesz, az időmérőn kell fejlődnie a Red Bullnak

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull Racing, Malajziai Nagydíj
KUALA LUMPUR, MALAYSIA - SEPTEMBER 30: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB12 TAG Heuer leaves the garage during practice for the Malaysia Formula One Grand Prix at Sepang Circuit on September 30, 2016 in Kuala Lumpur, Malaysia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20160930-00170 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
A Red Bullok egyelőre lassabbnak bizonyulnak a Ferrariknál, de Max Verstappen így is optimistán várja a vasárnapi Malajziai Nagydíjat. Daniel Ricciardo borúlátóbb.

Mindkét pénteki szabadedzésen alulmaradtak a Red Bullok a Ferrarikkal szemben, de Max Verstappen így is bizakodva tekint a vasárnapi Malajziai Nagydíjra. Úgy véli, jól alakult a pénteki napja, eleinte csak az új aszfalt megismerésével foglalkozott, utána tért rá a konkrét felkészülésre. Elismeri, hogy a rövid etapokon még nem elég jó a tempója, de szerinte a versenyen nem lesz gondja.

„Pozitív nap volt, a rövid etapjaink alakulhattak volna jobban is, de a hosszabbakon nagyon erősek vagyunk” – vélte. – Ha találunk még némi tempót a rövid távokon, elégedettek lehetünk. Szerintem maradt valamennyi idő a lágy abroncsokban, a hosszabb etapokon jobban éreztem magam, az autót be tudtam dobni a kanyarokba, mégis gyors maradtam.”

Verstappen ma 19 esztendős - további képek a galériában! Forrás: 2016 Getty Images/Mark Thompson

Verstappen lelkesedéséhez képest Daniel Ricciardo visszafogottabb volt, miután a délutáni tréningen csak a 8. leggyorsabb kört futotta. Elismerte, hogy egy kicsit még fejlődniük kell, ha versenyképesek akarnak lenni Szepangban.

Sok üzemanyaggal küszködtünk, hogy az abroncsokat a működési tartományon belül tartsuk, és kinyerjük belőlük a tapadást. Dolgozunk majd este egy kicsit, biztosan tudunk még javulni, de nehéz megmondani, hol kötünk ki.”

Azt ismered, hogy...? - további képek a galériában! Forrás: 2016 Getty Images/Clive Rose

Ricciardo szerint hasonló helyzetben vannak, mint Szingapúrban, ahol szintén nem kezdtek jól, de szombatra összeszedték magukat, és a hétvége további részén már sikeresek voltak. „Én személy szerint kicsit messze vagyok a tempótól, amit el szeretnék érni, úgyhogy tudok még közelíteni hozzá.”

A Red Bull motorszállítójának, a Renault-nak kigyulladt az egyik autója

az első szabadedzés során az üzemanyag-ellátó rendszer hibája miatt, de Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a Sky Sportsnak elárulta, az ő megoldásuk teljesen más, mint a gyári istállóé, ezért nem számít hasonló problémákra.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!