Vágólapra másolva!
A Red Bull ausztrál versenyzője úgy érzi, amióta a fiatal holland a csapattársa, még gyorsabb lett, mert egészségesen ösztökélik egymást.

Amióta a Spanyol Nagydíjon csapattársak lettek, Daniel Ricciardo 10:1 arányban legyőzte Max Verstappent az időmérőkön, a versenyeken pedig 27 ponttal többet szerzett nála annak ellenére is, hogy a Toro Rossótól előléptetett holland tinédzser a Red Bullnál töltött első futamát mindjárt megnyerte, ő viszont egyszer sem állt a dobogó tetején.

Az ausztrál úgy érzi, Verstappen érkezése óta még többet tudott kihozni magából.

„Mindig úgy éreztem, hogy a határon vagyok, mert Danyiil (Kvjathoz) képest a tesztektől kezdve az Orosz Nagydíjig jól teljesítettem. De aztán jött Max, és ez valószínűleg beindított egy változást – mondta Ricciardo Szepangban. – Addig is azt hittem, hogy kihozom magamból a maximumot, de kiderült, hogy volt még bennem tartalék. Valószínűleg mindketten így hatottunk egymásra."

Verstappen és Ricciardo jobb teljesítményre sarkallják egymást Forrás: Getty Images / Red Bull Content Pool/Peter Fox

„Úgy érzem, Max is magasabbra tette a lécet, akárcsak én, és jó érzés, hogy volt még bennünk egy kis plusz. Szerintem ezt előtte egyikünk sem tudta, de mindketten megtaláltuk magunkban."

Ricciardo pont ezért tartja izgalmasnak, ha valaki új csapattársat kap. Tisztában van vele, hogy ha Verstappen elverte volna, az tönkretehette volna a pályafutását, de érdeklődve várta a fiatal holland érkezését.

„Azt tudtam, hogy Max körül mekkora a felhajtás, de az adatait soha nem láttam, ezért nem tudhattam, mit fog letenni az asztalra. Nem féltem odatenni magam – mesélte Ricciardo. – Aztán már a legelső barcelonai szabadedzésen láttam, hogy kihozza a maximumot az autónkból. Akkor már gondoltam, hogy ez izgalmas lesz..."

Ricciardo ugyanígy állt hozzá Sebastian Vettelhez is, amikor 2014-ben előléptették a Red Bullhoz. Abban az évben három győzelmet is aratott, míg rutinosabb csapattársának egy sem jött össze.

– mondta. – És ha megállom a helyemet Maxszel, az új szenzációval szemben is, az ugyanilyen jót fog tenni. Szóval nem féltem, csak izgatottan vártam az érkezését."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!