Vágólapra másolva!
Cyril Abiteboul elismerte, nehéz szezonra számítottak, de nem ennyire. Szeretnék még az idén megelőzni a Haast, de ők is tudják, hogy ez szinte lehetetlennek ígérkezik.

Az idei szezontól ismét gyári csapatot működtet a Renault a Forma-1-ben, csődközelbe jutott korábbi istállójukat, a Lotust vásárolták vissza. Jogelődjük tavaly szinte egyáltalán nem fejlesztette a Mercedes motorhoz tervezett autót, és a Renault csak későn döntött a felvásárlás mellett, így rohamtempóban alakították át az egyébként is túlkoros modellt az idei szezonra.

Ennek eredményeként a csapat az idén mindössze kétszer szerzett pontot Kevin Magnussen révén, és csupán a Manort, valamint a pont nélküli Saubert tudják egyelőre megelőzni. Cyril Abiteboul, a Renault Sport Racing ügyvezetője az Autosportnak elismerte, nehezebben alakult a szezon, mint azt a visszatérés előtt várták.

Nem elég gyorsak Forrás: Farkas Péter - Origo

„Az idei autónkat még 2014-15 telén tervezték, és ehhez még az is hozzájárul, hogy az utolsó pillanatban erőszakoltuk bele a Renault motort. Ez nyilvánvalóan nem a legszerencsésebb, de így sem képzelhettük, hogy 18 hónap alatt ilyen hátrányba kerülünk az ellenfelekhez képest. Talán kicsit naivak voltunk, de ezt már magunk mögött hagytuk.

A Renault nem csak a pályán, azon kívül is küszködik. Egyelőre nem úgy tűnik, hogy igazán versenyképes pilótákat tudnának szerződtetni, és a mérnöki állományuk felduzzasztása sem megy zökkenőmentesen.

A Haast kellene elkapni, nehéz lesz Forrás: AFP/Ben Stansall

Közben az idei évet nagyjából le is írhatják, mert 7 pontot tudtak eddig összekaparni, a 8. helyezett Haasnak pedig 28 egysége van.

„Véleményem szerint ez kemény kihívás lesz, mert láthatjuk, hogy a Haas csomagja jelenleg versenyképesebb a Renault-énál. Nem tudom, hogyan szerezhetnénk elég pontot, hogy ezt elérhessük, de nem lehet más célunk, úgyhogy ez marad” – foglalta össze Abiteboul.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!