Hamilton folyton bulizik, és magasról tesz rá, mit gondolnak róla

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes AMG Petronas, Német Nagydíj
British F1 driver Lewis Hamilton of Mercedes AMG Petronas arriving in the box before the first free training at the Hockenheimring in Hockenheim, Germany, 29 July 2016. The German Grand Prix takes place on 31.07.2016. PHOTO: JAN WOITAS/DPA
Vágólapra másolva!
Legutóbb Flavio Briatore és Jackie Stewart kritizálta bulizási szokásait, de Hamilton az eredményeivel bizonyítja, hogy nincs helyük a bírálatoknak. Gyerekkorában a bőrszíne miatt néztek rá furcsán,  akkor is rácáfolt a kétkedőkre.

Mióta Lewis Hamilton eligazolt a versenyzőit köztudottan rövid pórázon tartó McLarentől, egyre mozgalmasabb életet él a versenypályákon kívül. Gyakran tűnik fel nagyszabású eseményeken különböző világsztárok társaságában, egyre többet bulizik és utazik, és a frizurája, valamint a tetoválásai is rendre témát szolgáltatnak a bulvárlapoknak.

A brit életstílusát rengeteg bírálat érte az elmúlt években, neves F1-es személyiségek is gyakran fejezik ki nemtetszésüket a kilengései miatt. Legutóbb a háromszoros világbajnok Jackie Stewart és a Renault korábbi csapatfőnöke, a magánéleti balhéktól szintén nem mentes Flavio Briatore nyilatkozott úgy, hogy a túlzott bulizás a brit pályán nyújtott teljesítményére is kihathat. Hamilton azonban a Complex UK-nak nyilatkozva kijelentette, tudja, hol a határ, és amúgy sem érdekli mások véleménye.

„Volt idő, amikor még érdekelt, de ahogy idősebb lettem, eljutottam arra a pontra, hogy már nincs szükségem mások jóváhagyására – mondta. – Tudom, hogy a helyén van a szívem, és hogy milyen keményen dolgozom. Azt is tudom, mennyire szeretem a családomat.

A pályán is sikeres, ezért nem ért egyet a kritikákkal Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jan Woitas

Az F1-en kívül is van élet

Hamilton szerint a Forma-1-es pilótáktól sokan azt várják el, hogy csak „hazamenjenek, aludjanak, felébredjenek, egyenek, lélegezzenek, és a versenyzésen kívül semmi mást ne csináljanak”,

neki viszont a pályán kívül is van élete.

„Folyamatosan baromságokat írnak rólam. Amiatt is panaszkodnak, hogy túl sokat utazom. Tényleg őrülten sokat utazom, sokkal többet, mint más autóversenyzők – mondta. – Amikor pedig bulizni támad kedvem, akkor azt teszem, de arra mindig ügyelek, hogy a munka beleférjen az időmbe. Aztán odaérek a pályára, és győzök. Az a legjobb, hogy egy rossz szót nem szólhatnak, mert így is nyerek.”

Gyerekként is kilógott a sorból

Hamilton a Forma-1 történetének első színes bőrű versenyzője, ezért már

gyerekkorában is különcnek számított, de akkoriban is sikerült csattanós választ adnia a kétkedőknek.

„A Jég veled az egyik kedvenc filmem. Korábban soha nem volt bobcsapat Jamaicában, ezért az emberek csak nevettek, amikor a csapattagok azzal a kéréssel fordultak hozzájuk, hogy szponzorálják őket – mondta. – Amikor az apám kérdezgette a vállalatokat, hogy nem szeretnék-e támogatni az első fekete Forma-1-es versenyzőt, ugyanez volt a reakciójuk. Most pedig valószínűleg azt gondolják, »a francba!«”.

Hamilton elmondta, amikor gyerekkorában megérkeztek egy gokartpályára, mindenki őket bámulta, hiszen az összes többi család fehér bőrű volt. „Minden egyes hétvégén ugyanígy történt, az emberek azt kérdezgették, mit keresünk mi ott" – árulta el a brit, aki ma már az F1 történetének egyik legsikeresebb versenyzője.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!