Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo elárulta, számára igen kényelmetlen a várakozás a futamok után, a díjátadás előtt, mert Lewis Hamilton és Nico Rosberg ritkán szól egymáshoz. Elárulta, szerinte ki lesz az idei bajnok.

Fagyos hangulat állandósult Lewis Hamilton és Nico Rosberg között, mivel a Mercedes párosa a 2014-es szezon eleje óta ki-ki meccset játszik a világbajnoki címekért. Az utóbbi időben egyre többször fordul elő, hogy Daniel Ricciardo állhat fel még melléjük a dobogóra, és elárulta, ez néha kínos pillanatokat okoz számára.

„Nekem kellemetlen érzés, hogy nagy a csend, amikor a szobában vagyunk a díjátadás előtt, miután levettük a sisakjainkat” – mondta a Sky Sportsnak. „Nem igazán szeretem a csendet, úgyhogy próbálok beszélni vagy csevegni velük, de ők általában élvezik ezt a kínos csendet. Elég mókás.”

Fagyos körülöttük a levegő Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Hamilton és Rosberg viszonya hullámzó, de a 2014-es szezon kezdete óta általában igen romlott. A kötelező udvariassági köröket általában lefutják, vonakodva gratulálnak a másik sikereihez, de előfordult már, hogy egymás jelenlétében kezdtek szóváltásba, és sapkákat is vágtak már egymás fejéhez. Az év elején Rosberg került előnybe, majd Hamilton vette át a vezetést, a nyári szünet óta azonban ismét Rosbergnek áll a zászló.

„Amikor Lewis ledolgozta a hátrányát Nico mögött, és visszatért az élre, akkor érinthetetlennek tűnt” – mondta a Red Bull versenyzője. „Aztán Nico visszavágott, úgyhogy azt mondom, ő lesz” – tette hozzá Ricciardo, amikor arról kérdezték, hogy szerinte ki lesz az idei világbajnok.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!