Ricciardo összerakta a tökéletes F1-es pályát

Forma-1, Magyar Nagydíj, Daniel Ricciardo, Red Bull, Max Verstappen, Sebastian Vettel, Ferrari
Red Bull Racing's Australian driver Daniel Ricciardo races during the Formula One Hungarian Grand Prix at the Hungaroring circuit in Mogyorod near Budapest, Hungary, on July 24, 2016. / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
A Hungaroring egyik kanyarja is szerepel Daniel Ricciardo kedvenc pályaelemei között, a Red Bull versenyzője ezeket gyúrta össze álmai helyszínévé. Sok klasszikus található a listán.

Az F1 rajongói gyakran eljátszanak a gondolattal, hogy milyen lenne, ha a világbajnokság összes jelenlegi vagy akár korábbi helyszíneiről összegyúrnánk a legjobb kanyarokat egy különleges aszfaltcsíkba. Erre kérték fel Daniel Ricciardót, a Red Bull versenyzőjét is, aki sok klasszikus kanyar mellé beválasztott egy részletet a Hungaroringről is.

„A versenyzők is mindig elképzelik a tökéletes pályát, és érdekes látni, hogy az enyém meg is valósult” – nyilatkozta a News.com.au-nak az ausztrál versenyző, akinek tervét slot car terepasztalként építették meg. „Elnézve a pályát elég mozgalmasnak tűnik, szerintem nagyon élvezetes lenne vezetni rajta. Bárcsak 10 éves lennék újra, és lenne egy nagy garázsom, ahova ez beférne. Csodás ez a pálya” – lelkesedett a háromszoros futamgyőztes.

„Akad néhány nehéz kanyar, úgy gondoltam, kavarjuk fel. Természetesen vannak kedvenceim, de ezek nem is olyan maguktól értetődők.”

„Imádom azokat a kanyarokat, amelyekben szinte áramlunk egyikből át a másikba, és ritmusosan lehet haladni. Összekötjük a pontokat, és ha az elsőt jól megcsináljuk, akkor az átvezet a másodikba, harmadikba, rá lehet érezni az autóra, a leszorítóerőre és a tapadásra.”

Ricciardo kedvence az uszoda Monacóban, de szereti a kanyargós 1-es szektort Szuzukában is, emellett a „dobogóra” felfért a melbourne Albert Park egyik szakasza is. A képzeletbeli pálya az austini 1-es kanyarral kezdődik, majd a hockenheimi hajtűkanyar következik, aztán a montreali egyenesek és az utolsó sikán következik, mielőtt a hungaroringi 3-as, 4-es (Mansell) és 5-ös kanyar felé venné az irányt.

Ezt követi a monacói uszoda, a Red Bull Ring utolsó két kanyarja, egy elnyújtott balos Sanghajból, a két Lesmo Monzából, egy hosszú, padlógázas balos Szocsiból, ami a szuzukai 1-es szektor csiki-csukijába torkollik. A pálya az Albert Park kanyarjaival, a spái La Source-szal, és a silverstone-i Beckettsszel ér véget.

A teljes pályarajz ide kattintva tekinthető meg.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!