Vettel optimista, mert a Ferrari nem írja le az idei szezont

Forma-1, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari, Szingapúri Nagydíj
Scuderia Ferrari's German driver Sebastian Vettel takes a corner during the second free practice session of the Formula One Singapore Grand Prix in Singapore on September 16, 2016. / AFP PHOTO / ROSLAN RAHMAN
Vágólapra másolva!
Elismerte, hogy nem mindig hozták ki a legtöbbet a lehetőségeikből, de úgy véli, a Ferrari így is megmentheti még az idei szezonját. További fejlesztések jöhetnek.

Újabb lehetőséget szalasztott el a Ferrari a Szingapúri Nagydíjon, mivel Sebastian Vettel műszaki hiba miatt csak az utolsó helyről rajtolhatott, így bár remekül versenyzett, csupán az 5. helyig tudott előre jönni. Daniel Ricciardo közben a 2. helyen ért célba, ezzel Vettel még távolabb került az egyéni világbajnokság 3. helyétől, és a Red Bull is növelte az előnyét a konstruktőri tabella 2. pozíciójában.

„Azt biztosan tudjuk, hogy erős csomagunk van” – mondta Vettel, aki szerint ha mindent jól csinálnak, még visszaszerezhetik a nyáron elvesztett helyüket. „Egyes versenyeken nem szállítottuk azokat az eredményeket, amelyekre képesek lettünk volna. Ez néha rajtunk múlt, néha bajba kerültünk. Eddig nem úgy alakultak a dolgok, ahogy akartuk, és nem ott tartunk, ahol szerettünk volna.”

Vettel még bízik az idei sikerben Forrás: AFP/Roslan Rahman

Vettel leghosszabb nyeretlenségi sorozata eddig 21 futamig tartott, ha a jövő hétvégi Malajziai Nagydíjon nem nyer, a tavalyi Szingapúri Nagydíj óta ez lesz a leghosszabb aszály az F1-es pályafutása során. A Mercedes mérnökei az Auto Motor und Sportnak azt mondták,

Vettel akár nyerhetett is volna Szingapúrban, ha nem a mezőny végéről rajtol, és ő maga is úgy véli, hogy lehet még esélye.

„Szerintem hinnünk kell magunkban. Az biztos, hogy a nyers tempó terén nem egészen ott tartunk, ahol szeretnénk. Néha jobb, néha rosszabb a helyzet, de a szingapúrihoz hasonló pályákon általában közelebb vagyunk az elejéhez. Arra számítottunk, hogy versenyképesek lehetünk, és akkor küzdhetünk a győzelemért vagy egy dobogós helyért.

Vettel meglepetésre nyert a tavalyi Malajziai Nagydíjon, de az akkor még a szezon második versenye volt Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

„Sajnos ez egyikünknek sem sikerült, de így is magabiztosak vagyunk. Jönnek még apró fejlesztések, és azért vagyunk itt, hogy harcoljunk. Ezt fogjuk tenni.”

A legtöbb csapat már teljesen lemondott az idei szezonról,

mindenki a 2017-es előkészületekkel foglalkozik, a Ferrarinak már motorfejlesztési zsetonja sincs. Maurizio Arrivabane nem volt hajlandó elárulni, hogy mire készülnek még az idén.

„Hat futam van még hátra, és ha a 2. helyen akarunk végezni a konstruktőri bajnokságban, természetesen javulnunk kell, ez normális” – mondta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!