Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok nagyon várja már, hogy a McLaren Honda versenyképessé váljon. Ezt nem tartja kizártnak, mert pár hónapja még azt sem hitték, hogy a Williamsszel küzdhetnek.

Másfél éve tart a McLaren Honda újkori története, amelyhez az elsők között csatlakozott Fernando Alonso is. A kétszeres világbajnok a Ferrariból kiábrándulva új kihívást keresett magának gyerekkori kedvenc istállójánál, de arra még ő sem számított, hogy eleinte teljesen utolsóként, és az idén is csak a középmezőnyben szerepelnek majd. Ő maga úgy véli, a megpróbáltatásoknak is vége lesz egyszer.

„Én mindig is bizakodtam, de tavaly ez néha inkább csak reménykedés volt, talán túl sok is” – ismerte el. „Az ember egy idő után kézzelfogható eredményeket szeretne látni. Most már kezdjük érezni ezeket, ettől mindenki egyre lelkesebb, motiváltabb. A csapat már alig várja, hogy elutazhasson Ausztráliába, és ez nagyon jó érzés” – utalt a 2017-es szezon kezdetére.

Alonso egyre jobb eredményeket ér el, de az igazi sikerek még messze vannak Forrás: McLaren

A Honda hajtáslánca nagy léptekkel közelít az élmezőnyéhez, de Juszuke Haszegawa nemrég elismerte, hogy minél jobban felzárkóznak, annál nehezebb lesz folytatni az előrelépést. Alonso figyelmeztetett, hogy ezt a lendületet meg kell tartaniuk.

Szerintem égető szükségünk van a fejlődésre, hogy lássuk is, mert tavaly nagyon hittünk ebben a projektben, és ez az idei év elején is megmaradt. Senki sem kételkedett abban, hogy a McLaren Honda előbb-utóbb győzni fog.”

Próbálja motiválni a csapatát Forrás: LAT Photographic/Steven Tee

A McLaren az előző futamokon többször is meglepően jó eredményt ért el, Alonso Spában 5. lett a mezőny végéről indulva, Szingapúrban pedig – bár küszködtek a beállításokkal – a három élcsapat autói után elsőként, a 7. helyen ért célba.

Szerinte néhány hónappal ezelőtt „elképzelhetetlen” volt, hogy a Williamsszel csatázhassanak.

„Erre nagy szükségünk volt. A gyárban és a csapatban már mindenki láthatja a fejlődést a kemény munka után, és ez mindenkinek extra lendületet ad. Már csak az utolsó lépést kell megtennünk.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!